Museum Slager

Expositie is afgelopen

Expositie: ‘Een goed bewaard geheim’

Tentoonstelling 14-04-2019 t/m 28-07-2019 > Den Bosch
Museum Slager Expositie: ‘Een goed bewaard geheim’
Adrie Dijkhorst, Bloemstilleven tulpen, 1993, 70x59 cm., Acrylverf op doek
Museum Slager Expositie: ‘Een goed bewaard geheim’ (2)
JAB Bosboom, Nieuwe kerk Delft, 1857, 70,5x56,5 cm., Olieverf op paneel
Museum Slager toont van 14 april t/m 28 juli 2019 een zeventigtal hoogtepunten uit de schilderijenverzameling die Frank en Gudule Willekens in de afgelopen dertig jaren hebben verworven. Aanvankelijk ligt het accent op schilders van de Larense en Haagse School. Maar in de loop der jaren, geboeid door de werken van Gerard en Cornelis van Spaendonck, verlegt hun belangstelling zich in de richting van het bloemstilleven. Na 2000 raken ze verder onder de indruk van de brede omvang van het Nederlandse stilleven en worden werken uit we vele stijlperiodes aangekocht. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een interessante tocht door de vele aspecten van dit genre.
Museum Slager Den Bosch

In de schaduw van de Sint Jan vindt u in een monumentaal voormalig kantoorpand Museum Slager.
Dit museum heeft een uitgebreide collectie figuratieve schilderijen en tekeningen uit de periode eind 19e tot eind 20ste eeuw, vervaardigd door acht schilders uit de Bossche familie Slager.
U kunt niet alleen tientallen portretten, landschappen, stadsgezichten en (bloem)stillevens bewonderen, maar er worden ook enkele meubels en voorwerpen uit de verschillende periodes tentoongesteld.

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Museum Slager