Stedelijk Museum Breda

Expositie is afgelopen

Sef Peeters – Zwaar als een vogel

Tentoonstelling 15-02-2020 t/m 23-08-2020 > Breda
Stedelijk Museum Breda Sef Peeters – Zwaar als een vogel
“ Ben ik ook een kunstenaar als ik 's nachts slaap?" (Sef Peeters in 2019)

Aan de hand van grote installaties geeft de tentoonstelling Zwaar als een vogel een beeld van een even indrukwekkend als bescheiden kunstenaarschap. Naast de installaties wordt ook een keuze uit de fotowerken, films, grafiek en objecten getoond, aangevuld met schetsen, ontwerptekeningen en documentatie. In de tentoonstelling wordt een film over Sef Peeters getoond van kunstenaar Marijke de Bie, Atelier La Machine.

Sef Peeters

Sef Peeters (Venlo 1947 - Breda 2019) woonde en werkte sinds 1973 in en vanuit Breda. Hij studeerde beeldende kunst in Tilburg, Amsterdam, Krefeld (DE) en Maastricht. Al in 1976 werd het belang van zijn werk onderkend door de initiatiefnemers van De Appel in Amsterdam en niet veel later door Bureau Buitenland, die Peeters uitnodigde voor de rondreizende groepstentoonstelling Personal Worlds, met werk van o.a. Bas Jan Ader, Pieter Laurens Mol en Moniek Toebosch. Daarna volgden talrijke tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Zwaar als een vogel was het laatste grote project waarbij Peeters zelf betrokken was.

Zijn werk is vertegenwoordigd in de collecties van Centraal Museum (Utrecht), Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), Stedelijk Museum Breda, Noordbrabants Museum (’s-Hertogenbosch), Van Abbemuseum (Eindhoven) en Zentrum für Künstlerpublikationen Bremen (DE).

Sef Peeters – The Practice of Living

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Sef Peeters – Zwaar als een vogel heeft het museum drie jongere collega-kunstenaars uitgenodigd om te reageren op The Practice of Living. Door middel van deze installatie wilde Peeters ontdekken hoe hij in het leven stond. Tijdens een werkperiode in de StadsGalerij maken Peter Bouwmans, Jordy Koevoets en Margot Zweers nieuw werk dat ze presenteren naast onderdelen van de originele installatie van Sef Peeters. 

Locatie: StadsGalerij Breda - Oude vest 34 (op loopafstand van het museum) 29 februari - 17 mei vrijdag t/m zondag van 11 - 17 uur.

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud. Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod de website stedelijkmuseum.nl

Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang:
Kinderen t/m 4 jaar
Museumkaart
VriendenLoterij VIP-kaart
Lidmaatschapskaart Vrienden Stedelijk Museum Breda
Rembrandtkaart
ICOM-kaart
BredaPas
Begeleiders van mensen met een handicap
Docenten die een schoolgroep begeleiden

Contact

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Nederland
Tel: 076 529 9900

www.stedelijkmuseumbreda.nl

8 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda