Stedelijk Museum Breda

Expositie is afgelopen

Summerschool

Tentoonstelling 28-07-2021 t/m 03-09-2021 > Breda
Stedelijk Museum Breda Summerschool
Waarom maak je kunst en hoe doe je dat?
Tijdens Summerschool kruipen kinderen in het hoofd van een kunstenaar

Deze hele zomervakantie kunnen kinderen (7+) in projectruimte NEXT aan de slag, samen met Bredase kunstenaars uit de tentoonstelling Razende stilstand. Elke week staat er een andere kunstenaar voor de groep, waardoor kinderen elke week weer met een ander soort kunst kennis kunnen maken.

Alle werken die de kinderen maken krijgen een plaatsje in NEXT, zodat daar een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen. Doe jij ook mee?

Praktische informatie Kinderworkshops:
28 juli t/m 3 september iedere woensdag, donderdag en vrijdag
Start om 10.00 uur (tot 13.00 uur)
Deelname voor kinderen is gratis

Aanmelden is mogelijk via een bericht aan educatie@stedelijkmuseumbreda.nl
Vermeld hierin wel je naam, leeftijd, telefoonnummer en de datum van de workshop.

Deelnemende kunstenaars:
28, 29 en 30 juli Romee van Oers
4, 5 en 6 augustus Arjan Janssen
11, 12 en 13 augustus Michiel van der Zanden
18, 19 en 20 augustus Cécile Verwaaijen
25, 26 en 27 augustus Danielle Lemaire
1, 2 en 3 september Margot Zweers

Beschrijvingen kunstenaars:

Romee van Oers (28, 29 & 30 jul)
Romee van Oers maakt abstracte schilderijen waarin ze speelt met verschillende vormen, kleuren en bewegingen. Dit zorgt voor vaak grote, spannende werken met veel diepte. Tijdens deze workshop ga je stapelen! Samen met de groep maak je één groot kunstwerk met Romee’s bijzondere kwast, en maak je je eigen stapel-sculpturen van kleuren en vormen.

Arjan Janssen (4, 5 & 7 aug)
Kan je verdwalen in een kunstwerk? Hoe voelt dat? En hoe voelt het om zelf kunst te máken? In deze workshop begin je met oefenen met kijken naar kunstwerken, samen met schilder Arjan Janssen. Iedereen krijgt een eigen moment van glorie door voor de groep een meesterwerk te maken!

Michiel van der Zanden (11, 12 & 13 aug)
De schilderijen, sculpturen en andere werken van Michiel van der Zanden zijn als snoepjes - steeds weer andere kleuren, texturen en vormen komen voorbij. In het werk van Michiel komen fysieke en digitale kunst elkaar tegen, en precies met die twee ga je aan de slag.

Cécile Verwaaijen (18, 19 & 20 aug)
Met haar kunstwerken probeert Cécile Verwaaijen verhalen te vertellen die je misschien nog niet hebt gehoord of minder vaak ziet. In de week van Cecile ontmoet je live modellen en ga je hun én hun verhalen en plaats te geven in het museum.

Danielle Lemaire (25, 26 & 27 aug)
Soms grillig en spannend, soms vrolijk en kleurrijk - de tekeningen, schilderijen en films van Danielle Lemaire roepen sterke gevoelens op. Haar gigantische tekeningen vertellen vaak verhalen, over de geschiedenis van bijvoorbeeld een voorwerp, plaats – of van jezelf. In de workshops van Danielle verweef je je eigen herinneren met het heden in een grootse tekening.

Margot Zweers (1, 2 & 3 sept)
Met haar sculpturen kijkt Margot Zweers naar ruimte. Hoe werken kunstwerken samen met diepte? Wanneer is iets plat en wanneer niet? Tijdens deze workshop onderzoek je samen met Margot wat perspectief nou precies is en hoe het je helpt je eigen sculpturen te maken!

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud. Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod de website stedelijkmuseum.nl

Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang:
Kinderen t/m 4 jaar
Museumkaart
VriendenLoterij VIP-kaart
Lidmaatschapskaart Vrienden Stedelijk Museum Breda
Rembrandtkaart
ICOM-kaart
BredaPas
Begeleiders van mensen met een handicap
Docenten die een schoolgroep begeleiden

Contact

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Nederland
Tel: 076 529 9900

www.stedelijkmuseumbreda.nl

9 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda