Stedelijk Museum Breda

Expositie is afgelopen

Binnen Kijken – VSO expo

Tentoonstelling 19-03-2022 t/m 22-05-2022 > Breda
Stedelijk Museum Breda Binnen Kijken – VSO expo
Eke
Wat is er leuker dan stiekem bij iemand binnenkijken? Zo kan je even ervaren hoe de wereld van iemand anders eruitziet. Leerlingen van het Breda College, De Kei en Visio Onderwijs Breda gunnen je dat plezier graag. Tijdens de tentoonstelling Binnen Kijken van het programma NEXT tonen de leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs wat er in ze omgaat, waar ze van houden en hoe hun levens eruitzien.
Het proces
De jonge kunstenaars van het Breda College, De Kei en Visio Onderwijs Breda hebben hun ervaring tastbaar gemaakt met uiteenlopende materialen. Tijdens het VSO expo project is er aandacht voor het creatieve proces. Daarnaast hebben de leerlingen meegedacht over de vorm van de tentoonstelling. Stedelijk Museum Breda brengt creativiteit van de vso-leerlingen onder de aandacht van een breed publiek. Ook leren ze tijdens het project op verschillende manieren te kijken naar hun eigen werk en dat van hun medeleerlingen.

Iedereen is welkom
Structuur helpt de leerlingen om de tentoonstelling een duidelijke vorm te geven. Daarom bedachten ze een vaste route die je meeneemt door hun werelden. Aan de hand van de zelfportretten leiden de leerlingen je als het ware zelf rond. Je bent welkom bij ze aan tafel, welkom in hun hoofd en welkom bij hunzelf. Welkom in de wereld van Ayat, Marinda, Djordy, Manon en al hun klasgenoten.

De tentoonstelling Binnen Kijken is in samenwerking met het Breda Collega, De Kei en Visio Onderwijs Breda. Stedelijk Museum Breda laat met deze tentoonstelling het creatieve talent van leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs zien. Daarnaast wordt de tentoonstelling mede mogelijk gemaakt door Gemeente Breda.

Stedelijk Museum Breda is het jongste stadsmuseum van Nederland. Het museum is een ideaal vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en de kunst van Breda en omgeving wil beleven en ontdekken.

Twee vaste tentoonstellingen ‘De Nassaus van Breda – Kasteel, stad en land’ en ‘Ambitie & Verlangen – Breda in de 19de eeuw’ bieden een frisse en actuele blik op de geschiedenis van de stad en streek. Dankzij de interactieve Familiesporen zijn deze presentaties ook echt de moeite waard voor jong en oud. Daarnaast toont het museum wisselende tentoonstellingen waarin hedendaagse kunstenaars en actuele thema’s in combinatie met historische onderwerpen centraal staan. Check voor het actuele aanbod de website stedelijkmuseum.nl

Openingstijden

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag & zondag 10.00 tot 17.00 uur
Het museum is gesloten op maandagen.

Gratis toegang:
Kinderen t/m 4 jaar
Museumkaart
VriendenLoterij VIP-kaart
Lidmaatschapskaart Vrienden Stedelijk Museum Breda
Rembrandtkaart
ICOM-kaart
BredaPas
Begeleiders van mensen met een handicap
Docenten die een schoolgroep begeleiden

Contact

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda
Nederland
Tel: 076 529 9900

www.stedelijkmuseumbreda.nl

9 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Stedelijk Museum Breda