Zeeuws Textiel Collectief

Expositie is afgelopen

"Gedachten"

Tentoonstelling 01-02-2019 t/m 09-03-2019 > GalerieGerritse Middelburg
“Gedachten” van het Zeeuws Textiel Collectief.

Het Zeeuws Textiel Collectief exposeert een serie unieke doosjes en kastjes met het thema “gedachten” in GalerieGerritse in Middelburg.
Expert in de kartonnagetechniek Nelie Zoetemeijer – van der Nol (Goes), heeft een kastje ontworpen dat meervoudig is uitgewerkt waarin de fijne textielobjectjes van het collectief getoond worden. Nieuwe en beproefde technieken komen in deze expositie aan bod.

De serie doosjes vormt de kern van de expositie maar er zijn ook grotere werken te zien zoals een abstract uitgebeelde vorm van het Zeeuws Volkslied in weeftechniek van Corry Loogman.
De expositie loopt van vrijdag 1 februari t/m zaterdag 9 maart 2019. Tijdens de opening op zondagmiddag 3 februari zal Etuschka Benschop een performance geven.
Zeeuws Textiel Collectief Veere
"Aan de vloedlijn"
werk voor de Textiel Plus expo in de Brabanthallen, Den Bosch, 2018

Het Zeeuws Textiel Collectief (opgericht in 2010) wordt gevormd door kunstenaars Tini van Bebber, Etuschka Benschop, Marijke Leertouwer, Corry Loogman, Willeke van der Stel en Nelie Zoetemeijer- van der Nol.
Allen zijn woonachtig in Zeeland en dragen bij aan het professionaliseren van textiel als drager voor de hedendaagse beeldende kunst. Inspiratie en verwondering ontstaat uit de directe omgeving.

De groep komt meerdere keren per jaar bij elkaar voor werkbesprekingen, het uitdiepen van thema's en technieken. Het Zeeuws Textiel Collectief streeft naar een hedendaagse vormgeving door middel van nieuwe én beproefde technieken.

De groep heeft o.a. geëxposeerd bij GalerieGerritse in Middelburg en 'Een Bunder Kunst' in 's-Heer Arendskerke.

Contact

Zeeuws Textiel Collectief
Patrijzenlaan 1
4351RW Veere
Nederland


63 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Zeeuws Textiel Collectief