Galerie Beeldbrengers

Expositie is afgelopen

Expositie: Gerrit van Goor en Erna Savenije

Tentoonstelling 10-07-2021 t/m 29-08-2021 > Emmer-Compascuum
Galerie Beeldbrengers Expositie: Gerrit van Goor en Erna Savenije
Galerie Beeldbrengers Expositie: Gerrit van Goor en Erna Savenije (2)
Gerrit van Goor en Erna Savenije exposeren in Galerie Beeldbrengers. Gerrit maakt keramiek en dan vooral mensfiguren. Erna maakt schilderijen, waarbij ze een steeds lossere stijl ontwikkeld heeft.

Gerrit van Goor maakt veel gebruik van kleur in zijn keramiek. Hij vindt het resultaat altijd heel verrassend, zeker bij rakustoken (een baktechniek waarbij het glazuur craqueleert). Hij zegt: “Als ik aan het boetseren ben, denk ik wel eens dat de figuren die ik boetseer, zelf invloed uitoefenen op hoe ze er uit gaan zien”. Gerrit neemt regelmatig deel aan kunstmarkten, zoals Montmartre in Sellingen, de open atelierroute Beetse-Terborg en Kunstmarkt ParkArt in Sögel (D). Vaak demonstreert hij daar ook het proces van het rakustoken. In samenwerking met de Kunstkreis Haren (D) geeft hij in het najaar en voorjaar raku-workshops.

Erna Savenije schildert graag landschappen en dieren. En dan vooral stoer. De schapen en de Schotse Hooglanders met hun hoorns. Of de varkens en dan lekker in een kleur die je niet verwacht. De serie Drentse Jochies en Wichies, allemaal met klompjes en een stoere kuif. Het losse werk met een rubber paletmes geeft een speels en robuust effect. En hoe heerlijk is het om toch ook nog even met een kwastje de details weer te geven. “Verschillende technieken gebruiken, kleuren mengen, spelen met kleur, dat is wat er zo leuk is aan schilderen” vindt Erna. In het afgelopen jaar volgde ze een online cursus portretschilderen. Een ervaring die goed uitgepakte: “Ook dit is super leuk om te doen”.

De expositie wordt op zaterdag 10 juli om 14.00 uur geopend. Gerrit van Goor en Erna Savenije zullen dan aanwezig zijn om iets over hun werk te vertellen. Bezoekers zijn van harte welkom. Buiten is gelegenheid om te zitten.

Meer informatie:
https://www.kloetjeklei.nl/
http://ernasavenije.nl/
https://www.beeldbrengers.nl/
https://www.facebook.com/Beeldbrengers

Periode: 10 juli t/m 29 augustus 2021

Open: elke zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitzondering:
Zaterdag 10 juli: ’s morgens gesloten

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Beeldbrengers organiseert ook vervolgexposities bij keukenbedrijf Inter Art in Emmen.

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldbrengers