Galerie Beeldbrengers

Expositie is afgelopen

Expositie schilderijen Astrid Brinkman en Willie Banda

Tentoonstelling 02-04-2022 t/m 25-05-2022 > Emmen
Galerie Beeldbrengers Expositie schilderijen Astrid Brinkman en Willie Banda
Galerie Beeldbrengers Expositie schilderijen Astrid Brinkman en Willie Banda (2)
Galerie Beeldbrengers Expositie schilderijen Astrid Brinkman en Willie Banda (3)
Van 2 april tot en met 25 mei 2022 zijn er schilderijen van Astrid Brinkman en Willie Banda te bekijken in de showroom van keukenbedrijf Inter Art in Emmen.

In deze expositie laat Astrid Brinkman uit Emmen twaalf van haar abstracte schilderijen zien. Warm kleurgebruik, reliëf en gelaagdheid zijn kenmerkend in haar schilderijen. Astrid: “We hebben de kunst nodig voor reflectie, inzicht, bewustzijn en vooral inspiratie. Dit is een tijd van innovatie en vernieuwing en daar is kunst een mooi fundament voor.”

Tegelijkertijd exposeert Willie Banda uit Ter Apel haar bloemenschilderijen. Zij maakt gebruik van warme was. Deze techniek heet ‘encaustic’ en is eigenlijk al heel oud. Ook fresco’s en iconen werden hiermee gemaakt. Er wordt geschilderd met verschillende kleuren bijenwas en onder andere een schilder-ijzertje waarmee de was verwarmd wordt.

In dit filmpje vertelt Astrid over een van haar schilderijen: Video: https://youtu.be/IorSHSkaBNM

De exposities bij Inter Art in Emmen worden georganiseerd door Galerie Beeldbrengers in Emmer-Compascuum. De werkstukken zijn eerder te zien geweest bij Galerie Beeldbrengers. Iedereen is welkom om te komen kijken. Elke acht weken wordt er nieuw werk getoond van kunstenaars uit de regio.

Meer info:
https://www.abcreatie.nl/
https://www.beeldbrengers.nl/
https://www.facebook.com/Beeldbrengers
https://www.inter-art.nl/

Adres Inter Art: Oosterbracht 22, 7821 CJ Emmen. Open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Elke acht weken wordt er bij Beeldbrengers in Emmer-Compascuum een nieuwe expositie ingericht en er worden activiteiten georganiseerd zoals workshops en lezingen. Daarnaast wordt er informatie en materiaal aangeboden die jong en oud inspireren om zelf creatief aan de slag te gaan.

Beeldbrengers organiseert ook vervolgexposities bij keukenbedrijf Inter Art in Emmen.

Openingstijden

Vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Beeldbrengers