Elise Eekhout

Expositie is afgelopen

The Colorfield Performance

Tentoonstelling 15-04-2021 t/m 30-09-2021 > Elst
Elise Eekhout The Colorfield Performance
The Colorfield Performance is een begrip aan het worden in de beeldende kunst. Het gaat hier om een groot Land-Art project, waarin monumentaal vormgever en beeldend kunstenaar Dirk Hakze samenwerkt met andere kunstenaars. Het idee hierachter is dat vanuit een gemeenschappelijk concept individuele bijdragen samenvloeien tot één grote kleurrijke eenheid. Daardoor is het mogelijk grote kunstwerken te creëren, die een krachtige markering in het landschap vormen.

Op 9 juli zal Elise Eekhout haar bijdrage leveren aan het Land-Art project door het beschilderen van een paneel in het park. U bent van harte uitgenodigd om haar aan het werk te zien!

LOCATION
Park Lingezegen- Elst
Landscape park between Arnhem and Nijmegen

Het kunstwerk is tussen 15 april en 1 oktober 2021 vrij toegankelijk. Vanaf 9.30 uur tot 2 uur voor zonsondergang zijn de kunstenaars aan het werk en kunt u met ze in contact treden. Alleen op maandag en dinsdag wordt er niet geschilderd, maar dan is het veld wel open voor publiek. In de maand september is het kunstwerk af en is het in zijn geheel te bewonderen.
Elise Eekhout Zoetermeer
Op zoek naar een prachtig kunstwerk om je huis of werkruimte te completeren? Of wilt u graag een privé rondleiding door mijn atelier? Laten we contact opnemen om te kijken wat ik voor u kan betekenen. En misschien bent u straks wel de trotse eigenaar van een echte ‘Elise Eekhout’. (Ik maak ook kunst in opdracht.)


Fotografie: Fred Leeflang

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe bijzonder het is dat we kunnen lezen? Tekst is niets anders dan een reeks tekens op een rij, waar we betekenissen aan hebben toegekend. We kunnen een hele reeks gevoelens en emoties ervaren, gewoon door naar die tekens te kijken.

Als van jongs af aan is kunstenaar Elise Eekhout gefascineerd geweest door letters. Als Eekhout kijkt naar letters, dan ziet ze prachtig vormgegeven figuurtjes. Wat ze zo fascinerend vindt, is dat we die figuurtjes niet of nauwelijks meer zien als we eenmaal kunnen lezen. Je wordt direct meegevoerd naar de wereld achter de letters.

Vanuit deze fascinatie wil Elise laten zien hoe tekst en beeld in haar hoofd door elkaar lopen. Hoe ze een symbiose met elkaar aangaan. Dat doet ze door het maken van schilderijen waarbij ze beeld en tekst met elkaar verweeft. Hierbij maakt ze gebruik van bladgoud en bladzilver dat het licht steeds op een andere manier weerkaatst. Hierdoor komt het schilderij tot leven en ziet het er steeds weer anders uit.

Van oorsprong is Elise Eekhout grafisch ontwerper. Ze startte haar eigen ontwerpbureau tijdens haar studie aan Kunstacademie St. Joost (Breda). Ook hierbij speelde haar fascinatie voor letters en de combinatie van tekst en beeld een grote rol. Maar nu wil ze werk maken dat veel dichter bij haarzelf staat. Daarom werkt Elise sinds 2020 als professioneel kunstenaar. Zowel het Scryption Museum (Tilburg) als het Meermanno Museum (Den Haag) toonden haar werk. In 2021 was haar werk te zien op een aantal exposities in India. Ze verkoopt haar werk zowel binnen als buiten Europa.

Openingstijden

Een bezoek aan het atelier is mogelijk op afspraak.

Contact

Elise Eekhout
Ateliers BaZtille | Rokkeveenseweg 46C
2712XZ Zoetermeer
Nederland
Tel: 0646154395

www.eliseeekhout.nl

234 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Grafiek
  • Conceptueel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Elise Eekhout