De Ketelfactory

Expositie is afgelopen

‘Draak van het Wit’ - Guus Rijven

Tentoonstelling 19-09-2020 t/m 20-12-2020 > Schiedam
De Ketelfactory ‘Draak van het Wit’ - Guus Rijven
Dit fotoproject wil de herinnering aan twee eeuwen unieke samenwerking op het gebied van handel en kennis met Japan via Deshima (Nagasaki) op beeldende wijze onderzoeken, samenvatten en naar het heden tillen. Het bestaat uit drie ongelijksoortige series, die elkaar hartstochtelijk complementeren. Heden wordt aan verleden, feit aan fictie geknoopt.

Draak van het Wit woont in het gebied dat vroeger op kaarten blanco werd ingetekend. Door ontdekking of verovering verschuift zijn woongebied. Cartograaf, ontdekkingsreiziger, handelaar, kunstenaar en fotograaf, allemaal zijn ze op zoek naar de Draak van het Wit. Wanneer hij hem ontdekt, komt de reiziger thuis. Wat rest is verbeelding.
De Ketelfactory Schiedam
JULI 2020: Start van het project 'voorjaar 2020' - 50 kunstenaars maakten een cahier waarin ze, ieder op hun eigen manier, reflecteren op het voorjaar 2020. Het resultaat is een uitzonderlijke box met vijftig prachtige boekjes, vormgegeven door Berry van Gerwen. Binnenkort te koop voor slechts € 25.

De Ketelfactory is een projectruimte voor beeldende kunst in Schiedam en staat onder leiding van Winnie Teschmacher. Sinds 2009 worden er 3 á 4 tentoonstellingen per jaar georganiseerd waarbij kunstenaars uitgedaagd worden om een volgende stap te zetten in de ontwikkeling van hun werk. Kunstenaars die werken vanuit hun fascinaties voor wetenschap, spiritualiteit, filosofie en cultuur. De Ketelfactory wordt mogelijk gemaakt door een mecenaat van Nolet Distillery.

Openingstijden

vrijdag t/m zondag, 13.00-17.00 uur

Contact

De Ketelfactory
Hoofdstraat 44
3114 GG Schiedam
Nederland
Tel: 010 - 473 81 23


www.deketelfactory.nl
526 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "De Ketelfactory"