Cultuurhuis Kuiperspoort

Verwacht

Expositie JOZEF PIJNENBURG

Tentoonstelling 05-05-2024 t/m 05-05-2024 > Middelburg
Jozef Pijnenburg
(2)
Jozef Pijnenburg
(3)
Jozef Pijnenburg
(4)
Jozef Pijnenburg
(5)
Jozef Pijnenburg
Jozef Pijnenburg
Academie St. Joost Breda, richting monumentale vormgeving en schilderkunst.

Het werk van Jozef Pijnenburg (Vught, 1949) wordt gecreëerd vanuit een innerlijke ervaring of herinnering. De onderdelen die een (abstract) landschap bepalen worden (soms letterlijk) in een ander kader geplaatst waardoor de landschapservaring onwerkelijk wordt. Daarbij zoekt hij naar een balans tussen abstractie en figuratie. Het is aan de toeschouwer zijn plek te vinden in dit landschap.

De basis van het werk wordt niet alleen gevormd door een mentaal concept of een idee, maar het is ook de fundamentele handeling van het schilderen zelf, het aarzelen, het ingrijpen, het opnieuw schilderen en het weg schilderen, dat het uiteindelijke werk bepaalt.

Inhoudelijk probeert Pijnenburg de essentie van de natuur te raken: de strijd om aandacht tussen lucht en aarde en het daarbij steeds wisselende licht, ondersteund door wind en soms door sporen nagelaten door de mens of juist alleen de mens in die natuur. Hierbij wordt abstractie en figuratie soms vermengd en probeert hij vooral de mentale ruimte weer te geven en niet zozeer concrete zaken of onderwerpen.

Cultuurhuis Kuiperspoort
Zondag 5 mei van 13.00 tot 17.00
Cultuurhuis, Kuiperspoort 18, Middelburg

www cultuurhuis-kuiperspoort.n
email info@cultuurhuis-kuiperspoort.nl
insta @cultuurhuiskuiperspoort
facebook cultuurhuis kuiperspoort
Cultuurhuis Kuiperspoort Middelburg
Cultuurhuis Kuiperspoort
Kuiperspoort 18
4331GS Middelburg

Het Cultuurhuis Kuiperspoort is een inspirerende plek voor actieve kunstbeoefening voor jong en oud. Een plek met een breed programma aan cursussen, workshops en andere activiteiten, verzorgd door een groep zelfstandige enthousiaste kunstenaars/docenten. Ook biedt het Cultuurhuis gelegenheid om in open ateliers zelfstandig aan de slag te gaan.

Het Cultuurhuis ligt aan de Kuiperspoort, een slingerend straatje in het hart van Middelburg. Een sprookjesachtige plek die op zichzelf al een omweg waard is.

Openingstijden

Tijdens de Kunst en Cultuurroute zal maandelijks één van de kunstenaars/docenten zijn of haar eigen werk laten zien. Dit levert een gevarieerd en uiteenlopend programma van verschillende disciplines: schilder- en tekenkunst, etsen, sumi-e ofwel schilderen met inkt, keramiek, fotografie, edelsmeden en schilderen met wol. Ook zal de bezoeker van de Kunst & Cultuurroute tijdens zijn of haar bezoek in het Cultuurhuis inspiratie op kunnen doen om zelf aan de slag te gaan met kunst.
Elke eerste zondag van de maand geopend van 13.00 - 17.00 uur.

Stuur een bericht naar Cultuurhuis Kuiperspoort