Huub Smits

Expositie is afgelopen

Vincent's Letterheads

Tentoonstelling 11-01-2023 t/m 12-02-2023 > Etten-Leur
Huub Smits Vincent's Letterheads
Detail zeefdruk Letterhead "Vincent type 1"
Huub Smits Vincent's Letterheads (2)
flyer voorzijde
Huub Smits Vincent's Letterheads (3)
Flyer achterzijde
Huub Smits Vincent's Letterheads (4)
Huub Smits met typografisch portret Bowie
Huub Smits Vincent's Letterheads (5)
Letterhead "Twisted Type 1" risoprint
Expositie in Van Gogh Kerk

Typografische portretten van kunstenaars die professioneel beeldmaker Huub Smits bewondert: Vincent van Gogh, Rembrandt, Jheronimus Bosch, Charley Toorop, David Bowie en Freddie Mercury.
Smits: "Eén voor één wrijf ik letters op papier. Zorgvuldig bewaarde afwrijfletters uit de jaren ’70/’80 uit de reclamestudio van mijn vader." Bezoekers mogen zelf aan de slag met wrijfletters. De resultaten worden onderdeel van de expo. Ook is er werk te koop in de kerk.

Prints
Handgemaakte limited edition zeefdrukken, risoprints, diep- en hoogdrukken, soms zelfs op zelfgemaakt handgeschept papier. Verder zijn er o.m. Gold prints, met letters in goudfolie en in diverse achtergrondkleuren. Veel varianten dus, in kleine oplages. De maker: “Een bewuste keuze: zo past er altijd wel een in jouw interieur en blijven de prints toch exclusief. Ik word zélf blij van het maakproces en van het feit dat ik mensen blij kan maken met mijn werk aan hun muur. Zo weet ik dat er een oude dame is, die elke avond voor het slapen gaan ‘haar’ Vincent welterusten wenst.”

Waar
De locatie is toepasselijk: precies hier is Vincent op 28-jarige leeftijd zijn artistieke carrière begonnen. Dit verhaal wordt in de vaste tentoonstelling fraai verteld in deze kerk waar zijn vader dan predikant is.

Ik maak "product-portretten": fotografeer Dutch Design op locatie.
Vind het van kinds af aan al fascinerend dat bijna alles wat we zien en dagelijks gebruiken ooit ‘slechts’ een droom in iemands hoofd is geweest.

Ik laat me inspireren door design én locaties. Bij het maken van beelden kies ik voor een totaal vrije benadering. Laat de oorspronkelijke gebruikstoepassing los, en het (gelikte) reclameaspect van de gebruikelijke design-fotografie al helemaal. Door het object in een ongebruikelijke context te plaatsen, ontstaat er iets nieuws.

Centraal in mijn fotografie staat het onderzoek naar de relatie hoofdonderwerp / omgeving. Hoe verhouden die zich tot elkaar. De invloed van de context is niet alleen beeldend, maar ook inhoudelijk niet te onderschatten.

Als zelfstandige professional fotografeer ik interieurs, architectuur en woningen. Meer informatie op www.fototypo.nl

Openingstijden

Exposities worden vermeld op www.huubsmits.nl

  • Fotografie
  • Grafiek
  • Design

Stuur een bericht naar Huub Smits