Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Serendipity

Tentoonstelling 28-03-2019 t/m 11-05-2019 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Serendipity
Pim Palsgraaf, Traces of existence 04
Galerie Franzis Engels Serendipity (2)
Pim Palsgraaf, VEBM werk 04
Galerie Franzis Engels Serendipity (3)
Pim Palsgraaf, VEBMwerk 04
Galerie Franzis Engels Serendipity (4)
Ulrich Haug, Bleileicht
Galerie Franzis Engels Serendipity (5)
Ulrich Haug, Ohne Titel
Pim Palsgraaf dompelt zich jaarlijks een maand onder in het ervaren en verwerken van wat hij ook maar aan materialen tegen komt in een oud, verlaten gebouw. Rondstruinend vindt hij materiaal dat hem inspireert om te interpreteren, te construeren, nieuwe bouwsels te maken alsof gebouwen, steden, zichzelf kunnen herhalen en vernieuwen. Zijn werk gaat vaak over de energie die steden hebben om te groeien, vervallen en zich steeds weer te opnieuw op te bouwen. Om hun plek ten koste van de natuur te veroveren.

Ook bij het werk van Ulrich Haug spelen de dingen die op zijn weg komen een grote rol. Stukken hout uit de omgeving van zijn woon- en werkplaats Waiblingen (Duitsland) roepen emotie en verbeelding op en worden tot geheimzinnig object verwerkt in was. Maar omdat hij niet alleen stukken hout en metaal in zijn wasobjecten verwerkt, vaak voorzien van ingekraste tekens, maar ook kruisbeelden, krijgt zijn werk opeens een heel andere lading en zet ons aan het denken over de betekenis van deze gevonden zaken. De kunstenaar heeft ons duidelijk meer te bieden dan een esthetisch wandobject.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

Stuur een bericht naar "Galerie Franzis Engels"