Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Regeer and McLoughlin: Showing

Tentoonstelling 03-10-2019 t/m 09-11-2019 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Regeer and McLoughlin: Showing
Landschap, Rob Regeer
Galerie Franzis Engels Regeer and McLoughlin: Showing (2)
Diffusion, Rob Regeer
Galerie Franzis Engels Regeer and McLoughlin: Showing (3)
Deirdre McLoughlin, Ceramic
Galerie Franzis Engels Regeer and McLoughlin: Showing (4)
Deirdre McLoughlin, Ceramic
Als je het werk van Deirdre McLoughlin ziet, komt onvermijdelijk de vraag op: Hoe doet Deirdre dat? Maar eigenlijk is het belangrijker dat ze steeds weer nieuwe, verstilde vormen weet te ontwikkelen die een ongeëvenaarde puurheid uitstralen met een hele subtiele beeldtaal. ‘Shaping the void’ lijkt haar motto.
Rob Regeer heeft verschillende passies. Wandelen door (onher)bergzame gebieden is er een van. Het spel van de takken van bomen en de, soms spaarzaam gezaaide bladeren is een andere. Maar ook het spanningsveld tussen het aaibare van een dier en zijn natuurlijke killersinstinct blijft hem boeien. In zijn werk zie je dat terug doordat hij al deze interesses verwerkt in zijn werk. In de serie landschappen zie je de bergen terug en de spiegelingen in het water. In zijn serie schilderijen van dieren kijken de roofdieren je aan met kille ogen die een inschattende blik lijken te hebben van: is dat eetbaar? Het spel van de takken tegen de lucht en de dwarrelende bladeren ertussen zijn geabstraheerd tot een compositie van kleur en beweging. In deze serie schilderijen zitten kleurige putjes. Alsof Rob Regeer er een schot hagel op heeft los gelaten. Zien we hier eenzelfde spanningsveld tussen natuur en cultuur, net als bij de dieren? Op Wat denkt Rob daarbij?
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels