Galerie Franzis Engels

Expositie is afgelopen

Fragmenten van ritme

Tentoonstelling 14-03-2020 t/m 04-07-2020 > Amsterdam
Galerie Franzis Engels Fragmenten van ritme
Fragmenten van Ritme, Romee van Oers
Galerie Franzis Engels Fragmenten van ritme (2)
Lisa Sebestikova, voorbeeld van werk in museum Beelden aan Zee.
Galerie Franzis Engels Fragmenten van ritme (3)
Fragmenten van Ritme, Romee van Oers
Galerie Franzis Engels Fragmenten van ritme (4)
Romee van Oers, schilderij, 180x140
VERLENGD!

Alledaagse objecten zijn de inspiratiebron voor Lisa Sebestikova en Romee van Oers. Ze beschouwen, leiden af, ontleden, reduceren om te komen tot een voorstelling met de beeldende kenmerken van het object: vorm, materiaal, beweging….
Ze laten de objecten een eigen, nieuw leven leiden waarbij de oorspronkelijke inspiratiebron herkenbaar blijft. Het gaat er niet om wat het is maar om hoe het er is, de focus ligt op de eigenschappen van een bepaalde vorm of de kleur waar het aan zou kunnen doen denken.
Suggestief is de zwaartekracht in de schilderijen van Romee van Oers daar waar de beelden van Lisa Sebestikova lijken te zweven in de ruimte. Een spannende wisselwerking tussen sculpturen en schilderijen, die nog wordt versterkt doordat zij voor deze expositie hun werk begeleiden met geluiden uit de studio’s van beide kunstenaars waarin de associatieve aspecten van vormen verder onderzocht worden.
Galerie Franzis Engels Amsterdam
Vooraanzicht van de galerie met een werk van Tonneke Sengers op de voorgevel.
Galerie Franzis Engels Amsterdam (2)

Hedendaagse kunst in het centrum van Amsterdam. Kunst om het oog te verleiden. Kunst om de geest te prikkelen.
De gepresenteerde kunst is poëtisch en sereen, maar daagt uit om de diepere betekenis te ontdekken. Hierdoor blijft de kunst boeien voor zowel het oog als de geest.
Door de eigenzinnige keuze voor kunstenaars die experimenteren met nieuwe materialen en beeldtalen, heeft de galerie zich in korte tijd een plek in de kunstwereld veroverd.
De galerie is gevestigd in een ruim, modern pand in het centrum van Amsterdam. Bij binnenkomst wordt je persoonlijk verwelkomt door de galeriehoudster Franzis Engels die graag meer informatie geeft over de getoonde kunstwerken. Het is een cultureel genoegen om over de 4 verdiepingen en door de beeldentuin te dwalen en overal iets nieuws te ontdekken. Op de bovenste verdieping is vaak een duo of solo tentoonstelling. Op de overige drie verdiepingen is een steeds wisselende collectie van het werk van de vaste kunstenaars van de galerie te zien.
De galerie neemt deel aan diverse nationale en internationale kunstbeurzen.

Openingstijden

Donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Verder op afspraak: 06 31000323.

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Glaskunst
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie Franzis Engels