Nicolette Peters

Meer...
Expositie is afgelopen

GECANCELD = Kunstzusters Brabant in theater De Leest Waalwijk

Tentoonstelling 31-03-2017 t/m 26-05-2017 > Waalwijk
Nicolette Peters GECANCELD = Kunstzusters Brabant in theater De Leest Waalwijk

DEZE EXPOSITIE IS GECANCELD !!!

Van 31 maart tot en met 25 mei is in Theater De Leest de expositie te zien van Kunstzusters Brabant (Kay Gotlieb-Wallace, Anneke Jonckers, Nicolette Peters en Sandra van der Pluym) en gast-exposanten Adje van Herwijnen-Verschoor en Elly Walraven. Door het bundelen van hun ‘natuurlijke kracht’ ontstaat er een interessante interactie tussen de verschillende kunstwerken.

De kunstzusters delen al geruime tijd kennis op het gebied van ondernemen en creativiteit. Zij hebben als doel elkaars werk naar een hoger plan te tillen, met behoud van de eigen identiteit, én om beter zichtbaar te worden in de kunstwereld van Brabant. Door van tijd tot tijd gastkunstenaars aan het collectief toe te voegen worden deze intenties versterkt.

Kunstzusters:
- Kay Gotlieb-Wallace; de gevoelige kunst van Kay gaat over ‘momenten van stilte’. Dit beeldt zij uit in kleur, licht en vorm.
- Anneke Jonckers houdt van het experiment. Met haar monotypes wil zij dynamiek en spontaniteit uitstralen.
- Nicolette Peters geeft haar eigen interpretatie op de bestaande beeldtraditie van het vrouwelijk naakt, door een bepaalde uitsnede van het lichaam te schilderen met monochroom kleurgebruik.
- Sandra van der Pluym; geïnspireerd door de uitspraak op zoek naar een weg naar buiten, verbeeldt Sandra kleine momenten in haar omgeving die haar raken.

Gastkunstenaars:
- Elly Walraven; voor Elly is keramiek - rakustoken een intrigerend spel met aarde, vuur, rook en water. De stooktechniek is spannend en verrassend. Vlammen en rook krijgen vrij spel. Het is een fascinerend proces en je wordt nieuwsgierig gemaakt naar het uiteindelijke resultaat van je objecten.
- Adje van Herwijnen-Verschoor maakt haar objecten van klei, zowel keramisch als raku gestookt. Ze krijgen meestal een "finishing touch" van metaal, hout of ander materiaal. Daardoor krijgt het werk een geheel eigen uitstraling.

Theater De Leest Waalwijk
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk

De tentoonstelling is te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 11.00 en 13.00 uur en vanaf één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.

Nicolette Peters

  • Schilderkunst
  • Fotografie

Realistische schilderijen
Fotografie

Openingstijden

Het atelier is geopend op:
dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur
woensdag van 10.00 tot 17.00 uur
donderdag van 13.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
koopzondag

Stuur een bericht naar "Nicolette Peters"