Nicolette Peters

Expositie is afgelopen

Kruithuis ’s-Hertogenbosch

Tentoonstelling 07-09-2018 t/m 16-09-2018 > Waalwijk
Nicolette Peters Kruithuis ’s-Hertogenbosch
Kruithuis 's-Hertogenbosch
Op 22 & 23 september neem ik deel aan Atelierroute 's-Hertogenbosch 2018. Voorafgaand aan deze atelierroute is in het Kruithuis een totaalpresentatie te bezoeken van alle deelnemers. De opening is op vrijdag 7 september om 20.00 uur. De expositie loopt t/m 16 september en is vrij van entree.

Thema van de route: Het atelier als vrijplaats.
Het vrije denken is een democratisch goed. De kunstenaar is een vertegenwoordiger en beschermer van die vrijheid. In de openbare ruimten en musea worden werken verwijderd, of bekritiseerd (bijvoorbeeld via fakenews) op oneigenlijke gronden en de makers soms fysiek bedreigd om hun opvattingen, geaardheid, geloofsovertuiging en hun concurrentiecompetitie op de kunstmarkt. In tijden van oorlogsdreiging en vrijheidsbeperking is het heel belangrijk dat een kunstenaar uiting geeft aan de onrust en de angst die in een samenleving heerst.

In het atelier bedenkt een kunstenaar zijn creatieve ideeën in alle rust en vrijheid. En werkt die uit in verschillende materialen om het resultaat te laten zien aan belangstellenden. Daarvoor stelt de kunstenaar af en toe zijn werkplaats open. Bezoekers komen dichterbij het creatieve proces, de kunstenaar kan geïnspireerd worden door de kijk van geïnteresseerden op zijn werk. Maar hij moet in alle vrijheid zijn werk kunnen maken zonder bedreiging van buitenaf.

Bij atelierbezoeken kunnen we niet alleen genieten van het werk, maar ook van de vrijheid waarin het gemaakt is. En ervan leren die vrijheid te koesteren en te beschermen.

Kruithuis
Citadellaan 7
5211 XA ’s-Hertogenbosch

Realistische schilderijen
Fotografie

Openingstijden

Het atelier is geopend op:
dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur
woensdag van 10.00 tot 17.00 uur
donderdag van 13.00 tot 17.00 uur
vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur
zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
koopzondag

Stuur een bericht naar "Nicolette Peters"