Portfolio rubrieken
10
Bert Hermans
'Van gas los 1'
Olieverf op doek
20 x 20 cm

Dit schilderij heeft Bert gemaakt ter voorbereiding van het project 'The Colorfield Performance 2018'. Op 10 juni 2018 heeft Bert deelgenomen aan 'The Colorfield Performance CH 2018'. Het schilderij 'Van gas los 1' is een voorstudie in olieverf op formaat 20 x 20 cm.

Vanwege het feit dat Leeuwarden in 2018 tot Culturele Hoofdstad van Europa is benoemd vindt bij Sloten in de provincie Friesland 'The Colorfield Performance' plaats. Het is de bedoeling dat 400 kunstenaars in een groep van maximaal 8 deelnemers in één dag allemaal hun schilderij maken op een paneel watervast multiplex met de afmeting van 122x122cm. Iedere deelnemer werkt naar eigen inzicht aan haar/ zijn kunstwerk. In ongeveer 101 dagen ontstaat een Colorfield uit het samenstel van verschillende individuele bijdragen. Vanaf afstand gezien vloeien de schilderijen in elkaar over en interfereren de kleuren met elkaar en ontstaat één groot kunstwerk: 'The Colorfield Performance CH 2018'.
Het project startte op 15 mei en duurt tot 30 september 2018. Voor het publiek is het bezoeken van dit unieke project een absolute belevenis! Ieder morgen gaan vanaf 9.30 uur de hekken open voor de toeschouwers. Deze hebben dan toegang tot een half uur voor dat de kunstenaars hun werkzaamheden afsluiten. De entree is gratis.

Routebeschrijving.
Komend van de A6 vanuit de richting Lelystad: Neem afslag 18-Oosterzee naar 354 richting Oosterzee/Follega/Woudsend /U 98. Sla linksaf naar de Herenweg/ N354. Ga verder over de /N354. Na de brug over het Margrietkanaal slaat u links af naar de Gaestdyk (richting Sloten).
Onderweg komt u door het dorp Tjerkgaast. In Sloten blijft u de weg volgen. Na de brug komt u automatisch op de Runwei. Het project bevindt zich aan de rechter kant.