Rubrieken
Bert Hermans
'De laatste ambtenaar'
Olieverf op doek
60 x 80 cm

Dit schilderij is een 'artist impression' van het oude postkantoor aan de Coolsingel in Rotterdam. Bert heeft het oude postkantoor op een van de laatste dagen dat het nog opengesteld was voor het publiek in juni 2019 bezocht. Op het schilderij is een ambtenaar te zien die als laatste het gebouw verlaat.
Het imposante oude gebouw staat naast het Stadhuis. Het sloot jaren geleden zijn deuren als postkantoor en was toen te huur als evenementenlocatie.
Gebouwd in het eerste kwart van de vorige eeuw, kreeg het in 2000 de status van rijksmonument en is het een van de weinige gebouwen in Rotterdam die aan het bombardement in de Tweede Wereldoorlog is ontsnapt. Het plan is om het te ontwikkelen tot een luxe wooncomplex, vijfsterrenhotel, winkels en een fitnesscentrum en kost ongeveer € 100 miljoen. Bovenop het monumentale pand komt een woontoren van 150 meter.
Het gebouw kan worden omschreven als een eclectische stijl van klassiek en art-deco en beslaat een oppervlakte van 25.000 vierkante meter met een imposante entreehal die een hoogte van 22,5 meter bereikt.
Na de renovatie wordt de voormalige grandeur van het gebouw hersteld zodat het publiek opnieuw de elegantie van dit historische monument kan ervaren.