Portfolio rubrieken
Industrieel en cultureel erfgoed Lederfabriek Oisterwijk (KVL)Groothandelsgebouw RotterdamMarkthal RotterdamSS RotterdamCHV VeghelNDSM WerfCroda, voorheen Kaarsenfabriek GoudaSpoorzonesStationsStrijp S EindhovenBuizenHaven en schepenTramsGoudaArchitectuurLandschappenAbstract werkValencia, Bologna en LissabonZollverein, Essen, DuitslandClémont (Sologne, Frankrijk)Textielfabriek Bochholt, DuitslandPortrettenFayum portrettenMeteorietstenen
27
Bert Hermans

'Afscheid'
Olieverf op doek
70 x 100 cm

Dit schilderij is geïnspireerd door een bezoek dat Bert op 12 mei 2016 bracht aan de voormalige scheepsreparatiewerf 'DordtYart' in Dordrecht.

DordtYart is een internationaal centrum voor de hedendaagse kunst, dat gehuisvest is op een voormalige scheepswerf in Dordrecht. In de inspirerende ruimtes van het industriële gebouw werken elk seizoen tien kunstenaars aan het produceren van een nieuw werk. Daarnaast plaatsen zij een bestaand werk. Het programma van DordtYart legt de nadruk op sculptuur en installatiekunst en is gericht op de ontmoeting tussen kunstenaars, bezoekers en jongeren die werken met leren combineren.