Portfolio rubrieken
5
Bert Hermans
Doorkijkje raam kasteel Sully
Olieverf op paneel
50 x 70 cm

Bert heeft dit schilderij gemaakt na een bezoek aan het kasteel van Sully sur Loire tijdens Zijn verblijf bij vrienden in Clémont in oktober 2021. Het schilderij toont het uitzicht vanuit een dubbelraam op de derde verdieping van het kasteel. Op de vensterbank voor het raam zitten twee duiven.
Het Kasteel van Sully-sur-Loire (Frans: Château Sully sur Loire) is een van de kastelen van de Loire, in de gemeente Sully-sur-Loire. Het werd aan het einde van de 14e eeuw gebouwd, op een plek die sinds de Gallo-Romeinse periode een van de zeldzame oversteekplaatsen van de Loire was. De meest bekende eigenaar was Maximiliaan de Béthune (1599-1641), eerste hertog van Sully en groot-minister van koning Hendrik IV van Frankrijk. Hij gaf ook de opdracht de kasteeltuinen te ontwerpen, het kasteel te vergroten en te restaureren en dijken te laten bouwen tegen overstroming van de stad.
In 1918 ging een deel van het kasteel verloren door een brand waardoor dat gedeelte in 1922-1923 is herbouwd in een andere stijl.
Het Kasteel van Sully-sur-Loire is vier eeuwen eigendom geweest van de familie, sinds 1928 geregistreerd als monument en sinds 1962 eigendom van het departement Loiret.