Portfolio rubrieken
Industrieel en cultureel erfgoed Lederfabriek Oisterwijk (KVL)Groothandelsgebouw RotterdamStrijp S EindhovenCHV VeghelNDSM WerfSpoorzonesStationsCroda, voorheen Kaarsenfabriek GoudaBuizenHaven en schepenTramsGoudaArchitectuurLandschappenMeteorietstenenValenciaBolognaClémont (Sologne, Frankrijk)Abstract werkPortrettenFayum portrettenZollverein, Essen, DuitslandTextielfabriek Bochholt, DuitslandSS Rotterdam
Bert Hermans

'Get out of the dark'
Olieverf op linnen
70 x 100 cm

Dit schilderij is geïnspireerd door een bezoek van Bert aan Bologna ter gelegenheid van de opening van de expositie 'Litlle Treasures' die in de Galleria di Marchi in november en december 2015 werd gehouden. Tijdens zijn verblijf in Bologna heeft Bert onder andere de Santo Stefano kerk bezocht en het voorportaal daarvan met de bijzondere lichtinval inspireerde hem tot het maken van dit schilderij. In het schilderij zijn twee figuren te zien die zich in het halfduister schuil houden.

Dit schilderij wordt momenteel, samen met 21 andere schilderijen geëxposeerd in Gallery Steiner aan de Kurrentgasse in het centrum van Wenen (Oostenrijk)