Portfolio rubrieken
5
John Dilling
- KlimaatExpo -
Uit 2200 inzendingen is mijn werk - P.L.U.G.S. - samen met 249 andere werken van kunstenaars geselecteerd voor KlimaatExpo ’22.
En zijn nu te zien in Academiegebouw De Grote Kerk in Zwolle.
Andere kunstwerken van deze KlimaatExpo zijn in Museum De Fundatie te Zwolle en in het Kasteel Het Nijenhuis te Heino/Wijhe.
Deze landelijke Klimaat expositie is t/m 4 December ‘22.

- P.L.U.G.S. - (Bougies) Fossiel tot Fossiel. Environmental artwork.
Een synthese van natuur en technologie.
Paradoxaal met het milieu en klimaat door het verbranden van fossiele brandstoffen die vanuit onze Moeder Aarde is ontnomen. Deze bougies vormen een geometrisch patroon, het verbeeldt een gefossiliseerde zee-egel van zo'n 80.000.000 mln.jr., nog niet zo oud als de Fossiele olie. Bougies hebben de functie om energie te genereren uit Fossiele brandstof in de kern van conventionele "ouderwetse" verbrandingsmotoren. Door een elektrische ontsteking ontstaat er een vonk en explodeert de benzine "Fossiele brandstof", bij een diesel motor ontstaat die explosie door zelfontbranding vanwege de extreem hoge compressie. De uitstoot (uitlaatgassen) door die verbranding van de Fossiele brandstoffen, komen in onze atmosfeer (natuur en lucht om te ademen) terecht als stikstof, CO2 en fijnstof.
Fossiele energieën zijn niet meer van deze tijd.
Door de Energietransitie van duurzame Waterstof en Elektriciteit ontstaan er zo nieuwe schone energieën.
John Dilling 2018 © alle rechten voorbehouden.
Aangesloten bij Pictoright. Lid van Kunstenaarsvereniging VTNL.