Rubrieken
5
Marieke Verkerke
Slimme meter

Vandaag zou er een monteur voor onze slimme meter komen.
In de afspraak brief stond: de slimme meter in uw woning geeft
op dit moment geen meterstand door.
Verwachtingsvol hield ik me omstreeks het afgesproken tijdstip op achter de voordeur. Ik hoopte dat ze weer dezelfde slimme-meter-man zouden sturen als de vorige keer.
Die was niet alleen muzikant, hij schreef ook poëzie en hield er een uitgebreide levensfilosofie op na. Gezeten voor de meterkast op een koelbox trommelde hij al zijn verhalen de gang in. Het kan verkeren.
Ik heb altijd al vermoed dat bij het installeren van een slimme meter een ander gedeelte in de hersenen wordt gestimuleerd dan bij het spreken over levensvraagstukken. Het verbaasde me dan ook niet dat er na de poëtische installatie plotseling geen meterstanden meer doorkwamen op het hoofdkantoor. Het boek dat mij door de slimme-meter-man was aangeraden, had ik uit. Ik was er klaar voor.
Toen de deurbel ging trok ik de deur dan ook zo enthousiast open, dat er vanwege het ontstane luchtdrukverschil een meterman met gereedschapskist naar binnen tuimelde. Ik schrok. Dit was niet de goede! Maar er was niets meer aan te doen. Hij stond al op de mat. Ik vermande me en bood hem koffie aan, hetgeen hij weigerde. Hij had geen tijd om te drinken tijdens zijn herstel werkzaamheden. In een ommezien was hij klaar en verliet vriendelijk groetend het huis.
Een mens kan beter positief blijven. De slimme meter zal hoogstwaarschijnlijk geen problemen meer geven.