Rubrieken
Sabina Kiss
ZIELschilderijen gemaakt door Sabina Kiss

Met een zielschilderij maak je een beweging naar jouw Zelf toe.
Een zielschilderij houd je een spiegel voor van jouw innerlijk.
Wat wil je ziel je op dit moment laten zien?

Elke zielschilderij ziet er anders uit. Ik werk niet met een bepaalde formule of structuur.
De zielschilderij schept zichzelf en ik als kunstenares ben een soort doorgeefluik of werktuig. Ik ken een ziel niet beter dan iemand anders. Ik ervaar mezelf als vertaler voor dat wat het schilderij wil worden. De Informatie komt via het schilderij. Daarom is mijn belangrijkste taak in het schilderen van een ziel: het luisteren naar het schilderij. Met het oor van mijn intuïtie stel ik me open voor wat het schilderij aangeeft. Ik vraag constant aan het schilderij: wat heb je nodig om te worden wat je bent? Wil je dit... of heb je dat nodig…? Met de grootste zorgvuldigheid filter ik mijn persoonlijke wensen of ideeën uit het scheppingsproces en laat ik me meevoeren.

Steeds weer ben ik blij met het moment wanneer een opdrachtgever zijn zielschilderij voor het eerst ontmoet. Zij/hij kan mij het schilderij uitleggen en betekenis geven die mij tot dan verborgen was. Ik weet wat ik moet schilderen en in deze gesprekken ervaar ik dan waarom dit op die manier moest. Ieder mens is diep verbonden met zijn ziel. Op bepaalde momenten in het leven krijgen we een groter en helder zicht op deze verbinding. Ik ben dankbaar wanneer ik met mijn kunst iets bij kan dragen aan het proces van opheldering.

Bij interesse voor uw eigen zielschilderij sta ik graag voor vragen open, telefonisch of in een persoonlijk gesprek.

Hieronder deelt een eigenares van een van mijn zielschilderijen haar ervaringen.


Wat dit zielschilderij mij heeft opgeleverd:

Met zijn enorme kracht heeft het schilderij heel veel teweeg gebracht:
een ommekeer in mij!
Het heeft gemaakt dat ik meer vanuit mijn hart in actie kom. Ik ben meer gefocust, en dat vanuit zachtheid in plaats vanuit mijn wil. Ik voel me gedragen door de energie van mijn hart.

Het schilderij vroeg me om te bewegen! In deze beweging breng ik mijn binnen-wereld naar buiten. Er is een brug ontstaan waardoor mijn binnenste zichtbaar wordt.

Ik zie de spiegel van mezelf in het schilderij. Dit steunt me in mijn beweging.
Het stuurt me naar mezelf. Ik voel mijn kracht.
Ik word er stil van. Het maakt me dankbaar.

Als ik ernaar kijk, zit ik snel in de energie waar helemaal geen woorden zijn. Daarom vind ik het niet makkelijk om in woorden uit te drukken wat het schilderij voor me betekent.
Ik ben er zielsgelukkig mee! Blij dat ik ervoor ben gegaan en dat Sabina het instrument wilde zijn om het te ontvangen en het schilderij voor mij heeft willen maken.

Mijn eerste reactie toen ik het schilderij zag:

Het eerste woord wat in mij opkwam toen ik het schilderij zag was:
COMPLEET !
Ik voelde me lange tijd versnipperd omdat ik stukjes van mezelf had weggegeven. Na een lange reis heb ik alle stukjes weer opgehaald. Toen ik het schilderij zag, voelde het als een spiegel. Ik zag mezelf helemaal rond en verbonden – dat alles van mij er is.
Ik voel me weer compleet.

Hoe ik het contact met Sabina als kunstenares heb ervaren:

Ik voelde me heel erg uitgenodigd door Sabina's liefdevolle aanwezigheid. Zij gaf heel veel ruimte. Daardoor kon mijn ziel zich laten zien en realiseerde ik me überhaupt dat de ziel heel graag gezien wil worden. In de ontmoeting konden we beiden ons hart openen en ontstond de vraag naar een zielschilderij als vanzelf.
Ik kon me aan haar toevertrouwen.
Ik ervaar Sabina als eerlijk, open en zacht.

In het proces vond ik het heel fijn dat we af en toe contact hadden – daarin was zij erg zorgvuldig.
Naar mijn gevoel is Sabina heel zuiver in haar werken. Zij vertaalt informatie over mijn ziel die ze ontvangt via haar intuïtie, zonder eigen toevoeging.

Heel fijn voor mij was dat Sabina veel tijd en aandacht had toen ik het schilderij voor het eerst ontmoette. Het ging eigenlijk heel natuurlijk.

Voor mij is Sabina gewoon een engeltje op mijn pad!