Sinds 2003 woon ik in Laar, Duitsland, 5 km over de grens bij Coevorden. Ik ben opgegroeid in Oosterwolde, en als kind al was ik creatief, ik vond tekenen erg leuk. Het was in ons gezin niet gebruikelijk om iets met je creativiteit te doen of te ontwikkelen. Maar in 1987 besloot ik om schilderlessen te gaan volgen. Ik leerde daar de fijnschildertechniek, een techniek waarin ik mij geheel kon uitdrukken. Er waren jaren bij dat ik niet schilderde, omdat werken belangrijker was, en schilderen gezien werd als een luxe hobby.

Dit veranderde in 2016 toen een lang gekoesterde droom werkelijkheid werd. Ik vertrok voor een periode naar India, om daar mijzelf te leren kennen. Een roep vanuit het diepste van mijn wezen.

Zo trok ik een aantal weken door de Himalaya, bezocht ik vele tempels, deed mee aan rituelen, verbleef in ashrams en wist dat het najagen van een goede carrière en rijkdom niet voor mij was. Ik kon alleen nog maar leven en voelen vanuit mijn hart. Omdat ik mijn ervaring moeilijk onder woorden kon brengen besloot ik om te gaan schilderen vanuit liefde en passie geïnspireerd op mijn innerlijke reis: “wie ben ik”.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Annelies de Jong


Annelies de Jong Curriculum Vitae
Titel: reis naar huis
Olieverf op paneel, 20 x 30 cm
Annelies de Jong Curriculum Vitae (2)
"devotie" Olieverf op paneel 60 x 80 cm.
Annelies de Jong Curriculum Vitae (3)
"de boodschap" 120 x 100 cm. Olieverf op paneel.
Annelies de Jong Curriculum Vitae (4)
"grenzeloos" 60 x 80 cm.


Time: 0.025