Astrid Ritmeester studeerde in 1987 af aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Als illustrator werkte ze mee aan diverse boeken maar haar uitdagingen bleken toch breder te liggen: Met veel passie en plezier ontwierp en maakte ze jarenlang kostuums voor theaterprodukties,
Inmiddels is Astrid alweer een aantal jaren terug bij haar grootste passie: het schilderen van voornamelijk portretten en stillevens. Klassieke portretten van de oude meesters zijn haar inspiratiebron. Ze maakte studie van de klassieke schildertechnieken met opbouw in lagen, maar ook van compositie en lichtinval. Ze schildert voornamelijk met olieverf op doek of paneel maar maakt ook portretten met houtskool en/of pastel op papier en soms ook linosnedes. Altijd op zoek naar verdere verfijning in haar techniek blijft ze studeren bij hedendaagse meesters. Inmiddels zijn de schilderijen van Astrid gewaardeerd vanwege de zachte uitstraling, de emotie die het oproept en het licht waarmee ze speelt. Haar focus ligt op de weergave en de zeggingskracht van de ogen van de geportretteerde en als het even kan voegt ze er nog een vleugje theater aan toe. Ze schildert in opdracht en maakt vrij werk.
Astrid exposeerde in binnen- en buitenland en was met haar werk diverse malen finaliste bij o.a. the American Portrait Society en Art Renewal Center. Ze is diverse keren gepubliceerd in Amerika ( “Poets and Artists Magazine”) en Spanje ( Galeria ArteLibre).` Astrid portretteerde Caroline de Bruijn in de nieuwste serie van “Sterren op het Doek”


Time: 0.011