Ik ben geboren in 1947. Sinds mijn vroegste jeugd ben ik bezig geweest met het maken van schetsen en tekeningen. Schilderen begon toen ik van mijn grootvader, een respectabele hobby-schilder, zijn schildersdoos met half uitgedrukte tubes olieverf en afgesleten kwasten erfde.
Door de drukke werkzaamheden voor mijn internationaal opererende onderneming ben ik er een aantal jaren nauwelijks toe gekomen te schilderen. Nu ik het dagelijks management van het bedrijf heb overgedragen aan mijn dochter en schoonzoon heb ik weer volop tijd gekregen om mij aan de schilderkunst te wijden.
Aanvankelijk werkte ik afwisselend met aquarel en olieverf, sinds de laatste tien jaar schilder ik uitsluitend in olieverf. Het medium biedt mij onbeperkte mogelijkheden om de producten van mijn fantasie vorm te geven. Ik heb nooit een professionele opleiding tot beeldend kunstenaar kunnen volgen en heb mij de vaardigheden volledig autodidactisch eigen moeten maken.
Mijn werk valt in de categorie van wat ik magisch realisme noem: een figuratieve voorstelling van een gebeurtenis die in de echte wereld niet of nauwelijks mogelijk is. En veelal met een ondertoon van humor onder het motto “art with a smile”. Kunst hoeft niet altijd zo serieus te zijn. Veel van mijn werken laten een snapshot zien van zo’n gebeurtenis waarbij het meestal onduidelijk is hoe die ontstaan is en hoe die afloopt. Dat laat ik over aan de fantasie van de kijker.
Ik schilder uitsluitend met olieverf op paneel. Vaak strekt de afbeelding zich uit tot buiten de in trompe l’ oeil geschilderde lijst. Ik zaag het paneel dan naar de vorm uit.
Sinds een jaar exposeer ik op beurzen zoals op de ADAF 2018 en de Art Nordic Exhibition 2019 in Kopenhagen. Het valt het mij op dat mijn werk de bezoekers erg aanspreekt. Zij reageren in het algemeen blij verrast.

Geef hier een (openbare) reactie op het werk van Marvelli


Marvelli Curriculum Vitae


Time: 0.01