Anna van Suchtelen (New York 1961) studeerde Nederlands in Groningen en Visual Arts aan de University of California San Diego. Ze is kunstenaar en schrijver. Tekst en verhalen spelen een cruciale rol in haar beeldende werk, dat bestaat uit installaties, audio en film. Haar projecten, vaak context-gerelateerd en interactief, onderzoeken de zintuigen, geheugen en tijd. Haar werk is tentoongesteld, uitgevoerd en vertoond in Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Italië, India en Japan.

Een selectie van de kunstprojecten: Genius Loci (2017), films en zeefdrukken; < > (2015), film-tweeluik; 0 graden (2015), film-drieluik; Pionier Pop (2014) en Pelgrim Kootwijk (2013-12), interactieve wandelingen en filmverslagen; Our Airs Conspire (2013), interactieve installatie genomineerd door K.F. Hein Kunst Stipendium; Lindenduft (2010), installatie met geheugenkasten en film; Soft Voices (2009), installatie met luisterglazen en film.
Een selectie van de schrijfprojecten: artikelen, recensies en columns voor Lucy Kunst Platform (2017-11), non-fictie roman Versailles aan de Schelde voor Uitgeverij Cossee (2017).

‘Anna van Suchtelen weet haar grote interesse in de mens, de taal en de geschiedenis, visueel vorm te geven in werken, die tot directe beleving uitnodigen. Ze doet onderzoek naar de zintuigen, het geheugen en de tijd en verdiept zich op bijzondere wijze in de locaties waarop zij actief is. Tekst en verhalen spelen een cruciale rol in haar installaties, audio, films, sculpturen, zeefdrukken en publicaties. In het spanningsveld tussen het persoonlijke en het algemene, experimenteert zij met geluid, beeld en inhoud om het bestaan te ontrafelen.’ – citaat juryrapport Kunstliefdeprijs 2012


Time: 0.005