EXCAVATED PICTURES


Verweerde, verbleekte, vervaagde of verkleurde objecten fascineren mij omdat de tijd er zijn sporen op heeft achtergelaten. Door deze karaktervolle objecten in combinatie met geometrisch abstracte vormen te gebruiken, ontstaat er een beeldtaal die los van de werkelijkheid naar zichzelf verwijst. ‘Oud’ inspireert mij zo tot nieuw. In mijn abstracte collages werk ik met mixed media: gevonden papier en karton, tape, acrylverf, gesso, marker, potlood, ballpoint...

Waarom Excavated Pictures?

Tijdens mijn lagere schooltijd werd er voor een bouwproject zand opgespoten uit de rivier De Eem. Na school ging ik vaak naar het bouwgebied en meer dan eens kwam ik thuis met oude munten en dierenbotten. Daarna wilde ik net als veel kinderen archeoloog worden om 'verstopte oude dingen' te vinden.

Begin twintig ging ik voor het eerst op vakantie naar Griekenland. Met name Kreta stal mijn hart vanwege het prachtige landschap, maar vooral als geboorteplaats van de Minoïsche beschaving en wieg van Europa. In de jaren daarna heb ik veel van de bekende archeologische opgravingen bezocht en ben ik mij steeds meer één gaan voelen met het eiland en de mythische geschiedenis van passie, verlies en labyrinten.

Sindsdien ben ik op Kreta op zoek gegaan naar archeologische opgravingen nog onbekend voor toeristen. Het vinden en bezoeken daarvan heeft mij geïnspireerd tot 'Excavated Pictures'. Beelden 'opgegraven' uit mijn gedachten.
Cor van der Meijden Curriculum Vitae


Time: 0.012