DE SCHOONHEID VAN VERVAL


Verweerde, verbleekte, vervaagde of verkleurde objecten fascineren mij omdat de tijd er zijn sporen op heeft achtergelaten. Door deze karaktervolle objecten in combinatie met geometrisch abstracte vormen te gebruiken, ontstaat er een beeldtaal die los van de werkelijkheid naar zichzelf verwijst. ‘Oud’ inspireert mij zo tot nieuw. In mijn abstracte collages werk ik met mixed media: gevonden papier en karton, tape, acrylverf, gesso, marker, potlood, ballpoint...

ARTIST-IN-RESIDENCE


In november 2022 heb ik een maandlang als artist-in-residence gewerkt in PE5, het centrum voor kunst en architectuur aan de Erasmuslaan 5 in Utrecht en gevestigd in een door architect Gerrit Rietveld in 1931 ontworpen woonblok, dat tegenover het iconische Rietveld Schröderhuis ligt.

Gedurende deze werkperiode heb ik mij bij het maken van een tiental collages gericht op een zo eenvoudig mogelijke vormentaal door met een beperkt aantal kleuren geometrisch abstracte vormen te gebruiken en die asymmetrisch en haaks op elkaar te plaatsen. Dit om recht te doen aan de door architect, meubelmaker, maar vooral ‘ruimtekunstenaar’ Gerrit Rietveld gehanteerde principes van licht, ruimte en soberheid.
Cor van der Meijden Curriculum Vitae
Cor van der Meijden Curriculum Vitae (2)


Time: 0.006