Beste lezer,

Mijn naam is Marieke Leertouwer, ik ben 22 jaar oud en kom uit Haaften.
Op het moment woon ik in Boxmeer in een klein huisje zoekende naar een studio om in te werken.
Na 2 jaar illustratie en 1 jaar fine art te hebben gestudeerd heb ik besloten om officieel de kunstwereld in te trekken (vandaar deze chique pagina). Op het moment ben ik bezig met het illustreren van een boek en zoveel mogelijk tekenen en schilderen als de dag mij toelaat. Soms maak ik ook werk in opdracht dus als je een mooi idee hebt voor een kado voor een geliefde of een tekening nodig hebt voor bij een artikel stuur een berichtje en ik ben vast geïnteresseerd.


Al is het moeilijk om je eigen werk te beschrijven zal ik toch een poging wagen.

Ik begin vaak met het maken van een realistische tekening of schilderij en laat langzamerhand de fantasie het van mij overnemen. Ik kan verloren raken in de details en vaak werkt dit uiterst rustgevend voor me, des te meer fijne lijntjes des te beter! Ik maak hiervoor veel gebruik van fineliners en kleine kwastjes met inkt.
Als ik niet aan het tekenen ben, ben ik wel aan het schilderen, collages of animaties aan het maken. Hetgeen wat al mijn werk met elkaar gemeen heeft is dat gezichten zo ongeveer het onderwerp zijn van elk werk. De manier waarop mensen hun expressies kunnen tonen is simpelweg interessant om te zien, na te maken en te vervormen.

Mijn doel met mijn werk is een glimlach of bepaalde vorm van fascinatie bij mensen teweeg brengen en ik hoop dat dit ook gebeurt als u ernaar kijkt.

Groetjes van Marieke
Marieke Leertouwer Curriculum Vitae
Het werk ookwel genoemd "De bloedsinasappels zijn op"


Time: 0.004