Rubrieken
EV Jacob Bos
Op 25 januari 2023 is glaskunstenaar Jacob Bos op 59-jarige leeftijd overleden.

Begin september 2022 kreeg hij het zware nieuws dat hij slokdarmkanker had. Hij is vol goede moed en dapper het gevecht aangegaan en deed mee aan een trial die bestond uit een chemo via infuus en 14 dagen chemotabletten. Hij werd hier erg ziek van, maar van opgeven wilde hij (nog) niets weten. Eten lukte al niet meer, hij kreeg vanaf dat moment vloeibaar voedsel.

Helaas heeft hij door een tumor aan zijn ruggenwervel op 5 januari 2023 een dwarslaesie gekregen. Hier was in september al voor gewaarschuwd en had hij een bestraling ondergaan. Dit heeft echter niet het gewenste resultaat gehad.

Jacob had vanaf het begin al aangegeven dat als hij zijn passie (zijn kunst) niet meer kon uitvoeren en kans op genezing nihil zou zijn of als hij verlamd zou raken, hij klaar was met het leven.

"Het is goed zo" gaf hij aan. "Ik heb een goed leven gehad tot dit moment, ook zware tijden gekend, ik heb veel gedaan en zou graag nog veel meer willen doen, maar het mag niet zo zijn....".

Op woensdagmiddag 25 januari 2023 hebben we vol verdriet maar met bewondering voor zijn besluit afscheid van hem genomen.

Hebt u Jacob gekend en wilt u een condoleance achterlaten of een herinnering of anekdote met ons delen? Dat stellen wij zeer op prijs. Hiervoor is een gedenkpagina aangemaakt:

www.memori.nl/gedenkplaats/jacob-bosU kunt zijn kunstwerken (nog) een korte periode bewonderen via deze website.


Time: 0.006