Rubrieken
Richard Bouwman
In the Light of Dionysos, titelblad van een editie bestaande uit twaalf gicleedrukken, formaat 54 x 41 cm, 2021

De klassieke mythologie van het Oude Griekenland en in het bijzonder Dionysos, de god van de wijn en de extase, maar ook van de uitbottende natuur, inspireerden Richard Bouwman tot het maken van de editie/portfolio ‘In the Light of Dionysos’, die bestaat uit een serie van twaalf gicléedrukken. Door wijnbouw en beschaving bracht Dionysos voorspoed in de wereld en het Dionysische is dan ook alles wat door vervoering bewogen en uitbundig is.
Bij de eerste blik zie je vooral florale en vegetale verschijningsvormen – druiventrossen, de wingerd, de vijftallige bladeren, in de prenten. Beelden die uiterlijk naar de natuur verwijzen, maar ook naar de overvloed, het enigma en de bedwelmende krachten van de natuur en die soms sporen van antropomorfe vormen in zich dragen. Veel termen in het werk verwijzen naar blauwe druivensoorten, die in hoge mate geschikt zijn voor de wijnbouw. Het is een eerbetoon aan de grote verscheidenheid in druivensoorten, de bron van alle wijn.

Jeroen Noordhoek van FotoVakPrint Rotterdam heeft de editie/portfolio, in een genummerde en gesigneerde oplage van 25, gedrukt op 305 g/m², 54 x 41cm, Hahnemühle 100% Cotton White Ultra Smooth Photo Rag papier. Elk exemplaar wordt gepresenteerd in een met linnen bespannen kartonnen doos, gemaakt door boekbinderij Roest te Rotterdam. De dozen zijn eveneens genummerd en gesigneerd.

Vormgeving: Richard Bouwman
Beeldbewerking: Krystyna Ziach
Copyright © Richard Bouwman 2021
Met dank aan: Stichting Droom en Daad


Time: 0.016