Jacolien de Jong

Nu te zien

Poetische blauwdruk van de natuur

Tentoonstelling t/m 07-01-2024 > Utrecht
Expositie Blauwdrukken, tentoonstelling Poetische blauwdruk van de Natuur
In het project Poëtische Blauwdruk van de Natuur bundelen kunstenaar Jacolien de Jong en dichter Suzanne van Leendert hun creativiteit. Samen werkten zij aan een reeks kunstwerken die bestaat uit blauwdrukken van planten waarin aansprekende poëtische teksten verwerkt zijn. Zij delen hun liefde voor de natuur, hun zorgen over de klimaatverandering en de rol die je als mens in de natuur inneemt.
Expositie
Wil je zien hoe Jacolien en Suzanne zich in hun kunstwerken hebben laten inspireren door de natuur in hun eigen omgeving? Kom dan naar de expositie Poëtische Blauwdruk van de Natuur in Castellum Hoge Woerd.

Naast de kunstwerken van Jacolien en Suzanne maken de blauwdrukken van deelnemers uit de workshops ook deel uit van de expositie.

Te zien: dagelijks met uitzondering van maandagen. De expositie is geopend op woensdag 4 oktober 2023 en loopt tot en met zondag 7 januari 2024.
Waar: expositieplatform van Steede Hoge Woerd, op het platform van Castellum Hoge Woerd
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur (gratis), maandagen gesloten
Jacolien de Jong Utrecht
Jacolien de Jong kunstenaar
artist in residence
Slot Zuylen
Poetisch Herbarium
Jacolien de Jong Utrecht (2)
Jacolien de Jong Utrecht (3)
Het Cyanotype Blauwdruk atelier van Jacolien de Jong in Utrecht
Jacolien de Jong Utrecht (4)
Alle bladeren verzamelen, leaves om my mind, atelier Jacolien de Jong

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
In de zomer van 2021 werkt Jacolien samen met dichter Suzanne van Leendert als artist in residence in de tuin van Slot Zuylen.Jacolien maakt nieuw werk met materiaal uit de tuin en blauwdrukken geinspireerd door Belle van Zuylen. Naast haar vrije kunstenaarschap geeft zij workshops Cyanotype printen op haar atelier.

Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Stuur een bericht naar Jacolien de Jong