Robert Verhaaf

Meer...

KUNST-werken, in Grijzen en Kleur

Tentoonstelling t/m 10-06-2018 > Den Haag

? mono, structures en Vert II
60 * 60cm
tempera/bijenwas

duo tentoonstelling met Petra Wiek, tonen van sculpturen/beelden in Grijs en schilderijen van Robert Verhaaf in Kleur.


Robert Verhaaf, schilder/beeldhouwer
De schilderijen die de afgelopen 6 a 7 jaar zijn ontstaan daar hebben twee maatschappelijke aspecten een belangrijke invloed op mijn werk gehad. Anders gezegd waardoor het beeld veranderde. De uitdrukkingsvorm. En de gedachte daarachter.
Het ene aspect betreft de financiële crisis, sedert 2009. Het andere mijn hartoperatie, een jaar later. Een van de kenmerken van mijn schilderijen dat niet is verandert betreft het werken met kleur en dat ik mijn verf zelf vervaardig.
Om een impressie daarover te geven probeer ik dat als volgt te duiden. De veelkleurigheid en vormen, in mijn schilderijen waren aanvankelijk nadrukkelijk. De algehele malaise en de negatieve politieke stellingname jegens beeldende kunst, dreef mij naar de uiting in het monochroom. Enkel en minimalistisch. Letterlijk de vervlakking en leegte. Mijn fysieke constitutie had een reducerend effect.
Mijn eigen ideeën en gedachte over het monochroom raken ook een belangrijk thema, ruimte. In de meest brede zin van het woord. Het begrenzen of duiden van een zekere ruimte maakte ik in een volgende fase zichtbaar in mijn schilderijen. Sedert de laatste 2 a 3 jaar keerde ik terug naar beeldelementen die ik in eerder werk hanteerde. Nog wel gebaseerd op de gedachte van het monochroom. Dat het geen monochrome schilderijen zijn duid ik aan door het ongelijk-teken in de titel te verwerken.

in Pulchri Studio te Den Haag

Robert Verhaaf

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Sculptuur
  • Installatie

atelier: rokkeveenseweg 46c, 2712 xz zoetermeer

Robert Verhaaf Den Haag

KUNST-werken in Grijzen en Kleur, expositie in Klinkenberg-galerie / Pulchri Studio te Den Haag

Robert Verhaaf Den Haag (2)

? mono, in groen en blauw, expositie KUNST-werken in Grijzen en Kleur, Pulchri Studio te Den Haag

Stuur een bericht naar "Robert Verhaaf"