Kunstroute Valburg

Verwacht

Kunstfotografie en beelden van brons en keramiek

Tentoonstelling 03-05-2024 t/m 26-05-2024 > Zetten
Van 3 tot en met 26 mei 2024 organiseert Galerie de Sleedoorn een expositie van vrouwenbeelden van Hanneke van den Bergh en bijzondere kunstfoto’s van Ineke van Middelkoop. De expositie wordt feestelijk geopend op zondag 5 mei om 15.00 uur.

De beelden van Hanneke van den Bergh stellen bijna altijd vrouwen voor, meestal in twee- of drietallen en vaak op een voetstuk, letterlijk en figuurlijk. De beelden zijn niet geheel realistisch, aan de onderkant zijn ze vrij abstract en naar boven toe meer uitgewerkt en herkenbaar. Dat geldt voor zowel de keramische als de bronzen beelden. De methode van het opbouwen met ringen is bewust zichtbaar gelaten. Hanneke houdt van experimenteren met materiaal. Zo beleeft ze de laatste jaren veel plezier aan het zgn. zoutstoken. Dat is een oude manier om klei te bakken en te glazuren. Om deze techniek in de vingers te krijgen experimenteert Hanneke met servies en ander gebruiksgoed.
Ineke van Middelkoop toont haar foto’s, die als abstract overkomen. Toch zijn het kleuren en structuren als gevolg van verwering door weer en wind of andere natuurlijke processen. Haar foto’s zijn een weergave van haar verwondering. Ze verandert de realiteit niet, maar fotografeert op haar eigen manier, vergroot uit en maakt daar haar eigen realiteit mee. Ze schildert als het ware met de fotografie. De bron van het gefotografeerde is vaak niet meer duidelijk te herkennen.
Kom genieten van deze bijzondere expositie!

Galerie de Sleedoorn is open op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Piersonstraat 11b, Zetten, www.sleedoorn.nl.
Kunstroute Valburg Valburg
Chris Scheffer
Kunstroute Valburg Valburg (2)
Annechien Vergeer
Kunstroute Valburg Valburg (3)
Nienke Faber

Kunstroute Valburg voert langs 14 ateliers

Op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2023 wordt voor de 12e maal de Kunstroute Valburg gehouden. De 14 kunstenaars ontvangen u graag in hun atelier. In het MFC ’t Knooppunt is informatie over de route te verkrijgen en kunt u alvast kennismaken met de variatie aan kunst in Valburg. Ook dit jaar doen alle leerlingen van de St Jacobusschool uit Valburg mee.
Tussen 11.00 uur en 17.00 uur bent u welkom in alle ateliers en in ’t Knooppunt, Molenhoekplein 2 te Valburg.

Openingstijden

11.00-17.00 uur

Stuur een bericht naar Kunstroute Valburg