74 (158)

Cursus Keramiek en keramiekatelier

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar | (Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best)

Cursus Keramiek en keramiekatelier

Cursus Keramiek:

Locatie: Atelier Mostheuvel 12
Wintelre, gemeente Eersel, dicht bij Best,Veldhoven en Eindhoven.
Docent: Antoinette Donkers-Dekker

Cursus keramiek van 5, 10 of 20 lessen: woensdagochtend, woensdagavond en vrijdagochtend.

Zowel de woensdag ochtend- als de avondgroep is een leuke club mensen die bestaat uit beginners en gevorderden. In beide groepen zijn nog enkele plekjes beschikbaar.
De vrijdagochtend groep is een kleinere groep ( maximaal 6 mensen) en valt in het Kunstatelier. Ook hier zijn nog enkele plekjes beschikbaar. Voor meer informatie over de vrijdaggroep kijk je op mijn website onder Cursussen, " Cursus keramiek, beeldhouwen en tekenen in het Kunstatelier".
Bij voldoende plaats kan je in alle groepen per direct instromen. Wel even opgeven van te voren.
Je bepaalt zelf hoeveel lessen je afneemt, het minimaal aantal lessen is 5. Ook een proefles behoort tot de mogelijkheden.

Afgenomen cursussen kunnen altijd verlengd worden met x aantal lessen. Instromen kan, zolang er plaats is, het hele jaar door. De lessen zijn op 8 januari 2020 weer gestart.

Data: iedere woensdagochtend, woensdagavond en vrijdagochtend, behalve in de schoolvakanties.

Tijd: 9.30 - 11.45 uur.

Tijd: 19.30 - 21.45 uur.

Investering woensdag: € 82,- ( 5 lessen), € 151,- ( 10 lessen), € 290,- ( 20 lessen), + materiaal- en stookkosten naar gebruik.
Investering vrijdag: €103,- ( 5 lessen), € 194,- ( 10 lessen), € 375,- ( 20 lessen), + materiaal- en stookkosten naar gebruik.

Inhoud:

Werken met klei werkt rustgevend. De aarde in je handen maakt dat je zelf ook gaat aarden. Rust vind ik belangrijk. Deze cursus geeft je de mogelijkheid om rust te krijgen zowel in je hoofd als in je lichaam.

Na ontvangst met koffie en thee start ik de cursus met een korte meditatie van 5 minuten. Zo komen we tot rust. Daarna gaan we actief met de klei aan de slag.

De cursus keramiek is zowel geschikt voor beginners als voor wie al enige ervaring heeft met het werken met klei. Je krijgt opdrachten aangeboden die aansluiten bij je niveau.

Beginners leren in deze keramiekcursus de basis voor het keramisch vormgeven in klei. Verschillende technieken komen hierbij uitgebreid aan de orde.

We beginnen met de bekende duimpotjes om zo vertrouwd te raken met het materiaal. Hierna ga je aan de slag met opbouwtechnieken. Zo kan een vorm worden opgebouwd uit allemaal kleine stukjes klei, maar ook d.m.v platen/ plakken klei. je kiest na een demonstratie met welke techniek je het eerst wilt beginnen. Beide technieken worden afgesloten met de thema-opdracht “Vaas”.

Naast het vormgeven komt ook het decoreren en kleuren m.b.v. engobes en transparant glazuur aan de orde.

De meer gevorderde cursist gaat o.a aan de slag met het maken van schalen/vormen mbv lossende drukmallen. Het leuke hieraan is dat de vorm eenmaal uit de mal nog verder vormgegeven kan worden. De mal dient enkel als basis.

Verder ga je aan de slag met thema's die aansluiten op het jaargetijde. Een vb hierbij is het thema objecten maken van herfstbladeren in klei. Hierbij halen we de herfst in huis. Ook besteden we de nodige aandacht aan het decoren en glazuren.

Tegen het einde van het kalender jaar ga je aan de slag met een vrije opdracht. Aangeleerde technieken kan je in volle vrijheid naar eigen inzichten toepassen.

Over het algemeen geldt dat ik de opdrachten aanpas aan niveau en aan het jaargetijde. je maakt gedurende de hele cursus kennis met diverse technieken.

Ook wanneer je liever geheel vrij wilt werken aan een idee dat je misschien al heel lang hebt, ben je natuurlijk van harte welkom. Onder mijn begeleiding kan je dan werken aan je droombeeld.

Opgeven kan per direct, je kan het hele jaar door instromen!

www.antoinettedonkers-dekker.com

10-01-2020 t/m 10-01-2021

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen
opbouwen van een vaas
Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen (2)
Schalen set, steengoed

Stuur een bericht naar "Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar"