20 (227)

Cursus Keramiek en keramiekatelier
Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar - (Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best)

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar op het prikbord
Cursus Keramiek en keramiekatelier

Cursus Keramiek:

Locatie: Atelier Mostheuvel 12
Wintelre, gemeente Eersel, dicht bij Best,Veldhoven en Eindhoven.
Docent: Antoinette Donkers-Dekker

Cursus keramiek van 5, 10, 20 of 35 lessen: woensdagochtend en woensdagavond

De lessen zijn iedere woensdagochtend- en avond.
De huidige ochtend groep is een leuke club mensen die bestaat uit beginners en gevorderden. Hier kunnen nog een paar mensen bij. De huidige avondgroep bestaat momenteel uit beginners, maar ook hier zijn zowel beginners als meer gevorderde cursisten van harte welkom.
Dus instromen kan nog steeds in beide groepen! Dit kan per direct. Wel even opgeven van te voren.
Je bepaalt zelf hoeveel lessen je afneemt, het minimaal aantal lessen is 5. Ook een proefles behoort tot de mogelijkheden.

De eerste les na de zomervakantie is op woensdag 29 augustus. Je kunt je hiervoor nu al opgeven!

Afgenomen cursussen kunnen altijd verlengd worden met x aantal lessen. Instromen kan, zolang er plaats is, het hele jaar door.

Data: Iedere woensdagochtend/ avond, behalve in de schoolvakanties.

Tijd: 9.30 - 11.30 uur.

Tijd: 19.30 - 21.30 uur.

Investering: € 73,- ( 5 lessen), € 133,- ( 10 lessen), € 254,- ( 20 lessen),€ 382,- ( 30 lessen) + materiaal- en stookkosten naar gebruik.

Inhoud:

Werken met klei werkt rustgevend. De aarde in je handen maakt dat je zelf ook gaat aarden. Rust vind ik belangrijk. Deze cursus geeft je de mogelijkheid om rust te krijgen zowel in je hoofd als in je lichaam.

Na ontvangst met koffie en thee start ik de cursus met een korte meditatie van 5 minuten. Zo komen we tot rust. Daarna gaan we actief met de klei aan de slag.

De cursus keramiek is zowel geschikt voor beginners als voor wie al enige ervaring heeft met het werken met klei. Je krijgt opdrachten aangeboden die aansluiten bij je niveau.

Beginners leren in deze keramiekcursus de basis voor het keramisch vormgeven in klei. Verschillende technieken komen hierbij uitgebreid aan de orde.

We beginnen met de bekende duimpotjes om zo vertrouwd te raken met het materiaal. Hierna ga je aan de slag met opbouwtechnieken. Zo kan een vorm worden opgebouwd uit allemaal kleine stukjes klei, maar ook d.m.v platen/ plakken klei. je kiest na een demonstratie met welke techniek je het eerst wilt beginnen. Beide technieken worden afgesloten met de thema-opdracht “Vaas”.

Naast het vormgeven komt ook het decoreren en kleuren m.b.v. engobes en transparant glazuur aan de orde.

De meer gevorderde cursist gaat o.a aan de slag met het maken van schalen/vormen mbv lossende drukmallen. Het leuke hieraan is dat de vorm eenmaal uit de mal nog verder vormgegeven kan worden. De mal dient enkel als basis.

Verder ga je aan de slag met thema's die aansluiten op het jaargetijde. Een vb hierbij is het thema objecten maken van herfstbladeren in klei. Hierbij halen we de herfst in huis. Ook besteden we de nodige aandacht aan het decoren en glazuren.

Tegen het einde van het kalender jaar ga je aan de slag met een vrije opdracht. Aangeleerde technieken kan je in volle vrijheid naar eigen inzichten toepassen.

Over het algemeen geldt dat ik de opdrachten aanpas aan niveau en aan het jaargetijde. je maakt gedurende de hele cursus kennis met diverse technieken.

Ook wanneer je liever geheel vrij wilt werken aan een idee dat je misschien al heel lang hebt, ben je natuurlijk van harte welkom. Onder mijn begeleiding kan je dan werken aan je droombeeld.

Opgeven kan per direct, je kan het hele jaar door nog instromen!

www.antoinettedonkers-dekker.com

18-06-2018 t/m 18-06-2019

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen

Cursus Keramiek, keramiekles

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen (2)

Stuur een bericht naar "Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar"