67 (129)

Cursus Keramiek en keramiekatelier

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar en coach | (Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best)

Cursus Keramiek en keramiekatelier

Cursus Keramiek:

Locatie: Atelier Mostheuvel 12
Wintelre, gemeente Eersel, dicht bij Best, Veldhoven en Eindhoven.
Docent: Antoinette Donkers-Dekker

Cursus keramiek van 5, 10 of 20 lessen: woensdagochtend, woensdagmiddag en woensdagavond.
Op 7 september 2022 start het nieuwe seizoen. Je kunt je hier nu voor opgeven.

Alle groepen bestaan uit beginners en gevorderden. De groepsgrootte is beperkt, maximaal acht mensen. Wanneer je graag aan wilt sluiten om in te stromen, neem dan even contact met mij op. Wanneer er plek is, kan je het hele jaar door instromen.

Je bepaalt zelf hoeveel lessen je afneemt, het minimaal aantal lessen is 5. Ook een proefles behoort tot de mogelijkheden.

Afgenomen cursussen kunnen altijd verlengd worden met x aantal lessen. Instromen kan, zolang er plaats is, het hele jaar door.

Data: iedere woensdagochtend, woensdagmiddag en woensdagavond, behalve in de schoolvakanties.

Tijd: 9.30 - 11.45 uur, woensdagochtend
Tijd: 13.30 - 15.45 uur, woensdagmiddag
Tijd: 19.30 - 21.45 uur, woensdagavond

Investering: € 98,50 ( 5 lessen), € 181,50 (10 lessen), € 339,- ( 20 lessen), + materiaal- en stookkosten naar gebruik.

Inhoud:

Werken met klei werkt rustgevend. De aarde in je handen maakt dat je zelf ook gaat aarden. Rust vind ik belangrijk. Deze cursus geeft je de mogelijkheid om rust te krijgen zowel in je hoofd als in je lichaam.

Na ontvangst met koffie en thee start ik de cursus met een korte meditatie van 5 minuten. Zo komen we tot rust. Daarna gaan we actief met de klei aan de slag.

De cursus keramiek is zowel geschikt voor beginners als voor wie al enige ervaring heeft met het werken met klei. Je krijgt opdrachten aangeboden die aansluiten bij je niveau.

Beginners leren in deze keramiekcursus de basis voor het keramisch vormgeven in klei. Verschillende technieken komen hierbij uitgebreid aan de orde.

We beginnen met de bekende duimpotjes om zo vertrouwd te raken met het materiaal. Hierna ga je aan de slag met opbouwtechnieken. Zo kan een vorm worden opgebouwd uit allemaal kleine stukjes klei, maar ook d.m.v platen/ plakken klei. je kiest na een demonstratie met welke techniek je het eerst wilt beginnen. Beide technieken worden afgesloten met de thema-opdracht “Vaas”.

Naast het vormgeven komt ook het decoreren en kleuren m.b.v. engobes en transparant glazuur aan de orde.

De meer gevorderde cursist gaat o.a aan de slag met het maken van schalen/vormen mbv lossende drukmallen. Het leuke hieraan is dat de vorm eenmaal uit de mal nog verder vormgegeven kan worden. De mal dient enkel als basis.

Verder ga je aan de slag met thema's die aansluiten op het jaargetijde. Een vb hierbij is het thema objecten maken van herfstbladeren in klei. Hierbij halen we de herfst in huis. Ook besteden we de nodige aandacht aan het decoren en glazuren.

Tegen het einde van het kalender jaar ga je aan de slag met een vrije opdracht. Aangeleerde technieken kan je in volle vrijheid naar eigen inzichten toepassen.

Over het algemeen geldt dat ik de opdrachten aanpas aan niveau en aan het jaargetijde. je maakt gedurende de hele cursus kennis met diverse technieken.

Ook wanneer je liever geheel vrij wilt werken aan een idee dat je misschien al heel lang hebt, ben je natuurlijk van harte welkom. Onder mijn begeleiding kan je dan werken aan je droombeeld.

Opgeven kan per direct, je kan het hele jaar door instromen!

www.antoinettedonkers-dekker.com

26-07-2022 t/m 26-07-2023

Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar en coach ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen
opbouwen van een vaas
Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar en coach ( Eindhoven, Wintelre, Eersel, Veldhoven, Best ) Cursussen (2)
Duimpotjes maken

Stuur een bericht naar Antoinette Donkers-Dekker beeldend kunstenaar en coach