hoofdmenu
volgende medeling in de rubriek agenda / expositie / open atelier
1 (71)

Feestelijke opening expositie OUR SCENE
(Veldhoven)
De Kunstpraktijk - Aurelia van der Burght

Deze mededeling is verlopen (388 dagen), reageren is niet meer mogelijk.

De Kunstpraktijk nodigt u van harte uit aanwezig te zijn tijdens de feestelijke opening van de expositie OUR SCENE, zondag 5 februari 2017 15.00 uur
Maria de Vet - collages via digitale media en met textiel
Lieven Demunter - keramische sculpturen
Jeannet Klement - keramische sculpturen
Anja Kok - schilderijen
Nelly van Antwerpen - schilderijen

Maria de Vet

Maria de Vet, cum laude afgestudeerd aan de Academie voor Industriële Vormgeving Eindhoven in autonoom schilderen en grafiek (1987), heeft zich de laatste jaren toegelegd op het samenstellen van beelden op digitale wijze. Daarbij maakt zij gebruik van eerder door haar geschilderd werk en gemaakte foto's. Op een bijna obsessieve wijze creëert zij in Photoshop, met een collageachtige techniek van knippen en plakken, een geheel eigen fantasiewereld.
Fascinatie voor afbeeldingen van vrouwen en dierfiguren zowel in de kunst door de eeuwen heen, als tegenwoordig in de massamedia, speelt een grote rol in haar werk.
Naast digitaal werk creëert Maria ook abstracte, tere en poëtische collages in stoffen en kant.
Maria woont en werkt in Eindhoven.

Lieven Demunter

Lieven Demunter is een soort schepper: zijn handen hervormen de wereld en vormen zijn eigen wereld. Lieven zegt zelf: ‘Zien, proberen te begrijpen, een voortdurende nieuwsgierigheid, herscheppen en bewerken, dit zijn mijn creaties, die op zich niet belangrijk zijn, die geen einddoel vormen, maar enkel stopplaatsen zijn die mij verder op weg helpen: een zoektocht zonder einde’.
Anders dan het cynisme dat een liefdeloze onthouding is, getuigt het werk van Demunter een liefdevolle omhelzing van alles wat is. Alles kan en wordt alleen maar echter en reëler. Soms komt het beangstigend over, maar het blijft tegelijkertijd uitnodigend. Anders dan het denken dat verdeelt en heerst, dat identificeert en etiketten kleeft, gaat de creativiteit van Lieven voor de complexiteit van het leven, als een groter geheel waarvan de scherpe begrenzingen vervloeien.
Het is een aangrijpende aanwezigheid, een ritmiek, een herhaling van mensen en dieren die overgave suggereert en een punt bereikt waarop de extase van het bestaan duidelijk wordt.
Lieven Demunter woont en werkt in Bissegem (België).

Jeannet Klement

Emily Kocken (schrijver/beeldend kunstenaar) over het werk van Jeannet: ‘In een maatschappij die voortdurend aan verandering onderhevig is, waar in een steeds hoger tempo wordt ingegrepen in de omgeving en van mensen wordt gevraagd om steeds weer een nieuwe stap in het aanpassingsproces te zetten, verschuift de relatie tussen het individu en zijn omgeving navenant. Dit spanningsveld, het publieke habitat waarin de mens werkt, speelt, luiert, eet, vrijt of zichtbaar om een ander zich bekommert, is Klement’s werkterrein: van grove klei maakt ze op realistische wijze momentopnames van de mens, gebaseerd op haar indrukken en observaties van haar dagelijkse omgeving.
Jeannet woont en werkt in Amsterdam

Anja Kok

De schilderijen van Anja Kok geven alledaagse situaties weer, telkens vermengd met een vleugje fantasie, vervreemding, eenzaamheid en het onvermogen tot liefde. Door haar directe en realistische wijze van schilderen met gebruik van felle kleuren, heeft haar werk heeft een geheel eigen karakter. Zij droomt al schilderend door haar schilderij als een kind vol verbazing in de volwassen wereld. Schilderen wordt een soort toveren waarbij onverwachte acties de meest verrassende wendingen veroorzaken. Haar doel hierin is zoeken naar nieuwe mogelijkheden.
Inspiratie haalt Anja Kok uit haar ontmoetingen met mensen en de manier waarop hun omgeving is ingericht. Daarbij roepen haar schilderingen vaak een gevoel van onbehagen op. Hiermee zet ze graag mensen op het verkeerde been. Een schilderij moet voor haar vragen oproepen in plaats van deze beantwoorden.
Motieven en vormen uit de Flowerpower periode zijn beeldbepalende elementen welke regelmatig in de schilderijen van Anja Kok opduiken. Er is sprake van een grote gelaagdheid in het werk, waardoor je in de wereld onder de door haar geschilderde wereld kan duiken.
Anja woont en werkt in Gorinchem.

Nelly van Antwerpen

‘Een belangrijk gegeven in mijn werk is het landschap uit mijn jeugd, het polderlandschap met z’n lage horizon, de ruimte, de stilte. In mijn werk vormt dit dan ook vaak het uitgangspunt. Graag experimenteer ik met verschillende technieken; ik verknip en bewerk oude foto’s om ze vervolgens in een ander kader te plaatsen alwaar ze een nieuwe betekenis krijgen’.
Nelly woont en werkt in Deest bij Nijmegen.


Expositie OUR SCENE is te zien t/m 25 maart 2017 in galerie en bed&breakfast.
Tijdens de opening zijn de deelnemende kunstenaars aanwezig.

De Kunstpraktijk - galerie, bed&breakfast, atelier –
Dorpstraat 6A, 5504 HH Veldhoven Nederland
T / 06-53602704
www.dekunstpraktijk.nl
Openingstijden: alle dagen van de week na afspraak én do, vr, zo 13.00 – 17.00 uur

www.dekunstpraktijk.nl
25-01-2017 t/m 25-02-2017