2 (11)

gezocht een ervaren keramist

Astrid Bakker | (Purmerend)

FRED’S ATELIER zoekt per 15 mei 2020 een

BEELDEND KUNSTENAAR
voor de functie cliëntbegeleider/artistiek begeleider keramiek
16 uur per week reguliere dagen maandag en dinsdag zo nodig ook flexibel inzetbaar op andere dagen

FRED’S ATELIER gevestigd in de binnenstad van Purmerend, is een atelier waar getalenteerde kunstenaars met een verstandelijke beperking werken. In hun werk worden zij ondersteund en begeleid door twee professionele docenten/kunstenaars.
Doel van FRED’S ATELIER is het ontwikkelen van de artistieke mogelijkheden van de kunstenaars en de erkenning van hun werk. Behalve verkoop van de kunstwerken, worden er regelmatig collectieve en individuele exposities gehouden door heel Nederland. De plaats van het atelier en de daaraan verbonden winkel in het hart van Purmerend draagt ook bij aan de integratie van de doelgroep.

FUNCTIE INHOUD
Je bent verantwoordelijk om cliënt/kunstenaars met een verstandelijke beperking te begeleiden en ondersteunen bij het ontplooien van hun eigen specifieke kwaliteiten en talenten op het gebied van kunst. Dit doe je met diverse relevante technieken en thema’s.
Je beschikt over didactische vaardigheden die aansluiten bij de mogelijkheden van de cliënt/kunstenaar, past diverse technieken en materialen toe op een voor de cliënt/kunstenaar begrijpelijke wijze en zorgt voor een opleiding op maat.
Verder draag je zorg voor het opstellen van een leerplan, jaarplanning en portfolio, dit in samenspraak met de cliënt/kunstenaar. In voorkomende gevallen wordt er een beroep op je gedaan om de deelnemende cliënten van de winkel te begeleiden.

VOOR DEZE VACATURE ZOEKEN WIJ EEN BEELDEND KUNSTENAAR DIE:
? Afgestudeerd is aan één van de kunstacademies/Hogeschool voor de kunsten
? Als specialisatie keramiek/beeldhouwen heeft
? Kennis heeft van schilderen en/of druktechniek
? Ervaring en affiniteit heeft met zowel groepsgewijs als individueel werken met cliënt/kunstenaars met een verstandelijke beperking
? Een werkwijze kan ontwikkelen waarin de kunstenaars nieuwe activiteiten aangeboden worden, uitgaande van hun zelfwerkzaamheid en eigen initiatief
? Op de hoogte is van landelijke ontwikkelingen binnen deze specifieke kunststroming en bereid is aan deze ontwikkelingen een bijdrage te leveren
? Ervaring heeft in het organiseren van exposities en tentoonstellingen en in acquisitie
? In staat is leerdoelen op te stellen en deze stapsgewijs te realiseren
? Een stabiele persoonlijkheid is met gevoel voor humor en in staat om te relativeren
? Administratieve accuratesse heeft en volledig op de hoogte is met het werken via internet cq sociale media om producten en kunst in de markt te zetten
? In het bezit is van een autorijbewijs

ARBEIDSVOORWAARDEN
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg. Deze functie is ingedeeld in FWG functiegroep 40. Inschaling vindt plaats afhankelijk van je ervaring.

INFORMATIE
Informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Astrid Bakker, bedrijfsleider, telefoonnummer 0299-428745.

SOLLICITATIES
Stuur je sollicitatie met C.V. voor 12 april naar a.bakker@prinsenstichting.nl onder vermelding van vacature beeldend kunstenaar.

www.prinsenstichting.nl

16-03-2020 t/m 30-03-2020

Stuur een bericht naar "Astrid Bakker"