Heb je altijd al een goed portret willen kunnen tekenen? Dan ben je hier op de juiste plek! T

André Romijn | (Middelburg)

Heb je altijd al een goed portret willen kunnen tekenen? Dan ben je hier op de juiste plek! T

Welkom bij mijn kunstcursussen in het KUNSTHUIS André. Heb je altijd al een goed portret willen kunnen tekenen? Dan ben je hier op de juiste plek! Tekenen is geen talent, maar gebaseerd op vaardigheden die iedereen kan leren. Ik geef je de tools om de basistechnieken van het tekenen van een klassiek portret te begrijpen.

Lees verder en schrijf je in op mijn website voor een van de aankomende cursussen. Je kunt je nu inschrijven om je plaats te garanderen.

Tot snel!

André

Gestructureerd leerproces

Het lesprogramma van deze basiscursus klassiek portrettekenen neemt je mee door een gestructureerd leerproces gericht op de technieken en principes van het klassiek realisme in de portretkunst. Van de basis van lijntekenen en oog-handcoördinatie tot het gedetailleerd weergeven van waarden en volumes, en van het begrijpen van schedelverhoudingen tot het verfijnen van de ogen, neus, mond en oren.

Wat leer je?
Leerdoelen voor meesterschap in portrettekenen: De basis van klassiek tekenen

Basis van klassieke tekentechnieken: Krijg een grondig begrip van de fundamentele technieken van het klassieke tekenen, waaronder lijntekenen, arceren en textureren.
Ontwikkeling van hand-oogcoördinatie: Verbeteren van de oog-handcoördinatie om observatie nauwkeurig te vertalen naar papier.
Portretverhoudingen onder de knie krijgen: Leer de verhoudingen van de schedel en de gelaatstrekken in een portret nauwkeurig vast te leggen.
Waarden en volumes weergeven: Het vermogen ontwikkelen om het spel van licht en schaduw weer te geven om de illusie van driedimensionale vorm in een tweedimensionaal medium te creëren.
Gezichtskenmerken verfijnen: Krijg vaardigheid in het detailleren van de ogen, neus, mond en oren om leven en realisme in je portretten te brengen.
Waarnemingsvaardigheden: Verbeter je vermogen om de subtiele nuances die elk gezicht een uniek karakter geven te observeren en na te bootsen.
Toepassing van vaardigheden op persoonlijk werk: Pas de geleerde technieken toe om complete, persoonlijke portretten te maken.
Voorbereiding op vervolgstudie: Leg de basis voor verdere studie in portretkunst, inclusief de overgang naar schilderen met olieverf.
Onafhankelijke voortzetting van de praktijk: Ontwikkel de vaardigheden en het zelfvertrouwen die nodig zijn om je kunst zelfstandig te blijven beoefenen en verbeteren.
Een portfolio samenstellen: Begin met het samenstellen van een portfolio met werk dat je kunt gebruiken voor tentoonstellingen, opdrachten of verdere opleidingsmogelijkheden.
Aan het eind van deze cursus heb je een goede basis in klassiek portrettekenen, uitgerust met de vaardigheden en technieken om je artistieke reis voort te zetten.

Vereisten voor deze tekencursus

Ervaring is niet vereist; alleen de passie om te leren en je vaardigheden te verfijnen.
Bijna alle materialen worden verstrekt, dus je bent vrij om de kunst van het portrettekenen te ontdekken.
Deze basiscursus is ideaal om je voor te bereiden op het schilderen van het klassieke portret met olieverf.
De les is beperkt tot maximaal vijf personen om te zorgen voor een informele sfeer die uitnodigt tot ontdekken, leren en genieten.

Cursusgeld

Een blok van 10 lessen (2,5 uur per les) kost 325 euro, inclusief koffie, thee, tekenpapier, potlood en extra theoretisch lesmateriaal.

Locatie: KUNSTHUIS André, Segeersstraat 43, 4331 JM Middelburg, Nederland

START (Er worden geen lessen gegeven tijdens Spring Break en/of andere vakanties).

Groep T1: 6 MAART 2024 - woensdagochtend 9:30 - 12:00
Groep T2: 7 MAART 2024 - donderdagochtend 9:30 - 12:00
Groep T3: 8 maart 2024 - vrijdagmiddag 14.00 - 16.30 uur

Een gemiste les kan op afspraak worden ingehaald.

Instructeur: André Romijn

Taal: Lessen worden gegeven in het Nederlands en/of Engels

naar de website

22-05-2024 t/m 22-05-2025

André Romijn ( Middelburg ) Cursussen
Van tekening naar schilderij II
André Romijn ( Middelburg ) Cursussen (2)
Van tekening naar schilderij
André Romijn ( Middelburg ) Cursussen (3)
Van tekening naar schilderij III
André Romijn ( Middelburg ) Cursussen (4)
Van tekening naar schilderij IV
André Romijn ( Middelburg ) Cursussen (5)
Eerste fase van een tekening - potlood op papier - naar een schilderij van Jacob van Oost

Stuur een bericht naar André Romijn