1 (11)

Cursus tekenen met plezier - start weer 2 oktober 2023

Corinne Bekker | (Utrecht)

Cursussen Tekenen met plezier seizoen 2023-2024.
Ook dit jaar weer cursus in de Musketon in Lunetten, Utrecht, op maandagavond, 20 tot 22 uur. De nieuwe cursus start op maandagavond 2 oktober.

Kort: 10 weken, onderwerp ‘varia’. Geschikt voor beginners en meer gevorderde tekenaars. Kosten 180 euro.
Locatie: Buurthuis Musketon, Utrecht.

Data:
- Data van de Cursus: start 2 oktober. 10 lessen op de maandagavond van 20 tot 22 uur. Geen les in herfstvakantie.
- Een gratis kennismakingsles staat gepland voor maandagavond 11 september 20 tot 22 uur.

Vragen? Mail, app of bel mij op het bekende nummer (06-28349394) of emailadres (corinne.bekker@xs4all.nl).

Onderwerp: Varia
We tekenen allerlei onderwerpen. Dat kan gaan over dagelijkse objecten, stilleven, landschap, planten, dieren tot portret en abstracte onderwerpen. We oefenen enerzijds basistechnieken voor al het tekenen, om te beginnen met zwart-wit materialen (potlood, houtskool o.a.). Anderzijds doen we oefeningen, o.a voor oog-hand-coördinatie, losser werken en meer. Ook doen we projecten die meer tijd in beslag nemen - gaandeweg de cursus zal dat een groter onderdeel van de lessen in beslag nemen. We tekenen naar foto’s en naar 3D-objecten, maar ook uit geheugen.
Ik maak opdrachten voor zeven lessen; de laatste drie lessen mag je zelf een project bedenken. Voor wie dat nog nieuw is help ik kiezen, of lever aanvullende opdrachten..

Materialen. We werken met houtskool, potloden in verschillende hardheden, inktpennen en mogelijk ook inkt op een omsteekpen (dip pen) of penseel; mogelijk ook een kleurmateriaal als kleurpotlood, soft pastel, oliepastel, aquarel.
De basismaterialen (o.a. tekenpapier, pen met permanente inkt, potlood, houtskool) dien je zelf aan te schaffen. Een deel breng ik mee, zodat je niet alles zelf hoeft te kopen.

Tekenen met plezier: wat houdt dat in?
We zullen zowel een paar projecten doen die vrij zeker tot een geslaagd resultaat leiden. Bij sommige lessen is resultaat niet het (eerste) doel. We doen oefeningen om je vaardigheid te stimuleren, maar ook oefeningen die gaan over losser werken, creativiteit / probleem oplossen in je tekening, of werken aan compositie. Wees bereid om af en toe wat aan te klungelen, dat hoor er ook gewoon bij.

Doe je mee?

www.corinnebekker.nl

26-09-2023 t/m 26-09-2024

Stuur een bericht naar Corinne Bekker