Marion Timmermans

Nu te zien

Mens in Beeld

Tentoonstelling t/m 18-12-2022 > Beek en Donk
Marion Timmermans Mens in Beeld
Dit beeeld is een schetsmatige vertaling van mijn familie. Ik maak deze ook in opdracht aan de hand van foto s van uw familie groep.
Marion Timmermans Mens in Beeld (2)
Balans wie zoekt dat niet in dit leven
Marion Timmermans Mens in Beeld (3)
Taai Tante wij als vrouwen moeten ons weerbaar maken
Marion Timmermans Mens in Beeld (4)
Verloren soms ben je verloren in je problemen
Deze tentoonstelling laat mijn werk zien van de laatste twee jaar na mijn atelier brand en verhuizing naar een nieuw atelier

Mijn werk zie ik als een onderzoek naar schoonheid balans en ritme.
Ik wordt gevoed door emoties die ik in het leven van alledag ervaar, waarin de esthetische schoonheid van de wereld om ons heen vaak mijn inspiratiebron is. Dat is voor mij een onuitputtelijke bron, die in mijn hoofd, mij rust geeft om creaties te vormen die dit weergeven.
De materialen die ik daarvoor gebruik en het proces zijn voor mij daarin belangrijk. Ik gebruik dan ook een mix van materialen om mijn werk te realiseren. In de natuur vind ik materialen die voor mij een heden en verleden verwoorden. Van plaatsen waar ik geweest ben en die voor mij dat gevoel van schoonheid en balans gaven, bewaar ik voorwerpen om deze herinnering te kunnen bewaren in iets fysieks. De directe manier van het werken met klei is voor mij een manier om weer in dat moment te zijn. De combinatie van materialen geeft de balans tussen twee werelden aan: een verleden wat een onuitputtelijke bron van verhalen is en het heden waar we terug en vooruit kijken. Mijn figuratieve beelden vormen de verbeelding van dit proces. Mijn beelden zijn daarom in principe zelfportretten.

Stuur een bericht naar Marion Timmermans