Jacolien de Jong

Expositie is afgelopen

Expositie Jacolien de Jong

Tentoonstelling 18-09-2018 t/m 23-09-2018 > Utrecht
Jacolien de Jong Expositie Jacolien de Jong
Het vruchtbare brein, tekening 50 x 70 cm, 2017 Jacolien de Jong
Jacolien laat nieuw werk zien in Galerie Niek Waterbolk, Utrecht. Tekeningen waarin organisch materiaal is verwerkt. De natuur en het menselijk brein zijn een bron van inspiratie. Enerzijds de schoonheid van vergankelijkheid, anderzijds de tragiek van vergetelheid.De galerie is dagelijks geopend en Jacolien is gedurende de expositie aanwezig in de galerie.

Extra activiteiten: Poezie en Wandeling

''Op weg naar een onzekere bestemming”
Donderdagavond 20 september is Suzanne van Leendert te gast in de galerie. Zij draagt vanaf 19.30 uur enkele gedichten voor uit eigen werk. Gedichten over verlies, verlangen en vergankelijkheid; een tas die zich vastklampt aan een tak, lavendel die niet hoeft te kiezen tussen paars of blauw, golven die rollen tot ze breken.

Bomenwandeling op 22 september
Aansluitend op deze expositie organiseert het Gilde een wandeling door de oude binnenstad van Utrecht. De gids neemt je mee langs oude bomen. Je maakt kennis met de diversiteit aan bomen in de stad en ontdekt hoe je aan het blad de boom herkent. Verzamelen in de galerie, dit is tevens het eindpunt van de wandeling. Aansluitend geeft Jacolien een toelichting op haar werk.Zaterdag 22 september 14.00 - 15.15 u. Aanmelden via www.gildeutrecht.nl/agenda

Finissage zondag 23 september 16.00 uur

Galerie Niek Waterbolk
Schoutenstraat 10
3512 GB Utrecht
Open: dinsdag 18 tm zondag 23 september van 12.00 - 18.00 uur
Donderdag tm 21.00 uur, zaterdag vanaf 11.00 uur
Voor bezoek op afspraak: tel Jacolien de Jong 06 10150106
Jacolien de Jong Utrecht

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Stuur een bericht naar "Jacolien de Jong"