Jacolien de Jong

Expositie is afgelopen

We are nature

Tentoonstelling 21-05-2019 t/m 26-05-2019 > Utrecht
Jacolien de Jong We are nature
Portret van Jacolien de Jong, fotografe Chantal Aimee Ehrhardt
Jacolien de Jong We are nature (2)
Jacolien de Jong Leaves on my mind, tekeningen en maskers
Jacolien de Jong We are nature (3)
Uitnodiging We are Nature expositie
Jacolien de Jong We are nature (4)
We Are Nature
Fotografie Chantal Aimee Ehrhardt
Tekeningen en Mixed media Jacolien de Jong
Jacolien de Jong We are nature (5)
"Fiets niet voorbij, kom kijken!"
Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10, Utrecht
Expositie We Are Nature tm zondag 26 mei
We are nature, expositie met fotografie van Chantal Aimee Ehrhardt en tekeningen en mixed media van Jacolien de Jong
Expositie van 21 tm 26 mei in Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10, Utrecht.

Wij zijn natuur! De natuur om ons heen en in onszelf
Jacolien de Jong is gefascineerd door de schoonheid en vergankelijkheid van de natuur. De natuur en het menselijk brein zijn voor haar een bron van inspiratie. Enerzijds de schoonheid van vergankelijkheid, anderzijds de tragiek van vergetelheid, het verlies van tijd en herinneringen. In haar tekeningen, geeft plantaardig materiaal zoals gedroogde bladeren, structuur aan het brein.

We are nature
Chantal Aimee Ehrhardt onderzoekt in haar fotografie het verlangen om samen te smelten met de natuur.  In haar werk combineert zij interesse voor zelfbewustzijn en natuur. Zij heeft een voorliefde voor mime , het ‘’zijn zonder woorden’’ Chantal vindt het fascinerend om te zien hoeveel gecommuniceerd wordt met lichaamstaal. Om het persoonlijke te overstijgen en het universele zichtbaar te maken, fotografeert zij mensen anoniem. Zo ontstaat een verbeeldingsvolle wereld waarin het individu oplost in de natuur. Dat heeft zowel iets vredigs , mysterieus en verontrustends.

Lezing en Wandeling. NB beide zijn uitverkocht!
Beide kunstenaars willen hun inspiratie voor de natuur delen met publiek. Gedurende de expositie vinden inspirerende extra activiteiten plaats. Vrijdagavond 24 mei geeft botanisch filosoof Norbert Peeters een lezing in de galerie met de focus op ‘’Het Blad’’ in de natuur. Zondagmiddag 26 mei kunt u vanuit de galerie mee met een inspirerende bomenwandeling door de oude binnenstad van Utrecht o.l.v. een gids van het Utrechts Gilde.

Lezing Norbert Peeters, vrijdagavond 24 mei 19.30 uur in de galerie
Vrijdagavond 24 mei is Norbert Peeters te gast in de galerie en geeft hij een lezing te midden van het werk van Chantal en Jacolien. Met bijzondere aandacht voor het blad vanuit verschillende perspectieven. Informatie en aanmelding : mail jacoliendejong@gmail.com

Bomenwandeling Gilde Utrecht, zondagmiddag 26 mei 15.00 vanuit de galerie.
Aansluitend op deze expositie organiseert het Gilde een wandeling door de oude binnenstad van Utrecht. De gids neemt je mee langs oude bomen. Je maakt kennis met de diversiteit aan bomen in de stad en ontdekt hoe je aan het blad de boom herkent. Verzamelen in de galerie, dit is tevens het eindpunt van de wandeling. Vooraf aanmelden via www.gildeutrecht.nl/agenda

Expositie We Are Nature
Locatie: Galerie Niek Waterbolk, Schoutenstraat 10, 3512 GB Utrecht
Openingstijden galerie: dinsdag 21 tm zondag 26 mei van 12.00 - 18.00 uur
Donderdag 23 mei tm 21.00 uur, zaterdag 24 mei vanaf 11.00 uur
Jacolien de Jong Utrecht

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Stuur een bericht naar "Jacolien de Jong"