Jacolien de Jong

Expositie is afgelopen

Wat beweegt, Kunstmanifestatie Gorinchem

Tentoonstelling 06-07-2019 t/m 07-07-2019 > Gorinchem
Jacolien de Jong Wat beweegt, Kunstmanifestatie Gorinchem
Logo Culturele Route Gorinchem
Jacolien de Jong Wat beweegt, Kunstmanifestatie Gorinchem (2)
Jacolien de Jong exposeert in De Oude Pastorie Gorinchem
Op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 organiseert de Stichting Gorinchem in Beeld met Kunst, handelend onder de naam Culturele Route Gorinchem een kunstmanifestatie in Gorinchem op unieke locaties zoals woonhuizen en tuinen, monumenten en vestingwerken. Het thema is:‘WAT BEWEEGT’
Jacolien de Jong exposeert in De Oude Pastorie aan de Haarstraat in Gorinchem .

Wat beweegt mij
Ik ben geïnspireerd door de schoonheid en vergankelijkheid van de natuur. De natuur om ons heen maar ook onze “menselijke natuur’ en dan in het bijzonder, het mysterie van de werking van het brein.

Wat beweegt ons
De vorm en structuur, de werking en vergankelijkheid van het menselijk brein fascineren mij. Wat beweegt de mens, welke ondoorgrondelijke processen vinden plaats in het menselijk brein? Welke prikkels hebben effect op gedrag, roepen gedachten en herinneringen op? Wat maakt dat gedachten in beweging komen en wat stimuleert ons om fysiek in beweging te komen?
Jacolien de Jong Utrecht

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Stuur een bericht naar "Jacolien de Jong"