Cultureel Buurtcentrum De Bergen

Expositie is afgelopen

'Met z'n tweeën', Joke en Frans Visser (schilderijen en foto’s)

Tentoonstelling 28-03-2016 t/m 18-04-2016 > Eindhoven
Joke Visser, Eindhoven.
Joke exposeert schilderijen en ingelijste 2D keramieke composities.

Joke is al geruime tijd creatief bezig op verschillende gebieden. Omdat ze streeft naar een zo hoog mogelijk niveau heeft ze diverse cursussen gevolgd om zich te bekwamen. Cursussen op het gebied van: schilderen – keramiek – en bloemsierkunst. Gewapend met deze bagage begint Joke met het schilderen van bloemen. Vervolgens zijn er dieren, abstracte werken en menselijke figuren bij gekomen en is zij ook met keramiek en assemblages gaan werken. Kleurrijk en inventief zijn de hoofdkenmerken van haar werken. Ze schildert onder andere met het paletmes, in heldere kleuren en gebruikt de verf, keramiek en aluminium op een wijze die de afbeeldingen een bepaalde mate van robuustheid meegeven.
Wat Joke drijft is haar passie om goede ideeën vorm te geven en het plezier in de uitvoeringsfase.

Voor meer informatie:
Joke Visser
Tel.: (040) 255 01 16
Email: jokevisser99@gmail.com
Website: www.jhmvisser.nl

Frans Visser, Eindhoven.
Frans exposeert foto’s.

“Tijdens mijn arbeidzame leven voelde ik wel een bepaalde drive om me bezig te houden met het fotograferen van bijzondere momenten en onderwerpen. Het is uiteraard een kwestie van prioriteiten stellen maar ik maakte me wijs dat het me ontbrak aan “tijd” om hier echt vorm aan te geven.
Na mijn pensionering ben ik bij een fotoclub gegaan om te leren “geen kiekjes meer te maken, maar mooie foto’s”. Veel geleerd bij deze club en daarnaast ook een paar workshops gevolgd. De techniek van het fotograferen en de zeggingskracht van de foto’s is hierdoor erg vooruitgegaan. Nooit uitgeleerd; nieuwe workshops zijn inmiddels ingepland. Mijn voorkeur ligt vooralsnog bij het vastleggen van het kleine en alledaagse dingen, ik houd niet zo van technische fotobewerkingen. De eenvoud en ongecompliceerdheid van mijn foto’s vertellen in het algemeen hun eigen verhaal.”

Voor meer informatie:
Frans Visser
Tel.: (040) 255 01 16
Email: fransvisser99@gmail.com
Meer foto’s: http://www.fotoschouw.nl/fotogalerij/Frans Visser
Cultureel Buurtcentrum De Bergen Eindhoven
De expositieruimte van het Cultureel Buurtcentrum De Bergen
Cultureel Buurtcentrum De Bergen Eindhoven (2)
Expositie Hout en Steen 2014

In de benedenverdieping van het gebouw aan de Oranjestraat 1 is het Cultureel Buurtcentrum gevestigd. De ruimtes worden door de Stichting bij voorkeur gebruikt voor exposities. Het jaarlijkse ‘Kunstkamers’ met voornamelijk werk van kunstenaars uit De Bergen is daarvan een voorbeeld.

Openingstijden

In overleg.

Contact

Cultureel Buurtcentrum De Bergen
Oranjestraat 1
5611 JG Eindhoven
Nederland

www.stichtingdebergen.nl

2299 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Cultureel Buurtcentrum De Bergen