annemarie veenstra

Expositie is afgelopen

Duo-expositie met divers werk geinspireerd op de Waddeneilanden

Tentoonstelling 18-11-2023 t/m 31-12-2023 > Aldtsjerk
In deze expositie bij Galerie Bloemrijk Vertrouwen laat ik divers werk zien, werk op papier, mixed media, objecten en gedichten voornamelijk uit 2023.
De materialen die ik heb gebruikt en de benadering van de thema's als onderweg, reis, hier en daar, zijn divers, zoals inkt, grafiet, tempera. Dit hangt af van het moment en het onderwerp.
Al het werk is geinspireerd op de natuur van de Wadden(eilanden) waarbij ook de invloed van milieuverontreiniging en klimaatverandering een plaats krijgt zoals in de serie Eiland mijn Eiland.

De natuur is inspiratiebron voor zowel mijn werk op papier als voor mijn ruimtelijke viltobjecten. Mijn werk op papier kenmerkt zich als poëtisch abstract. In dit werk op papier gebruik ik wisselende materialen als diverse grafietsoorten, wax, inkt, aquarelkrijt en houtskool, ook werk ik met tempera. Het werk kan een zowel tekenachtig als schilderachtig karakter hebben. De laatste tijd heb ik mixed media toegevoegd waarbij tekst steeds vaker een rol speelt in het werk.
Het ambachtelijke karakter van het viltwerk boeit me zeer. In mijn viltobjecten verwerk ik vaak organische materialen als takken, stenen en schelpen maar ook gebruik ik bot, hoorn, parels en glaskralen. Ik rafel draden uit zelf gemaakte kleding die ik verwerk in de objecten. In mijn monumentale sieraden gebruik ik ook gerafelde draden en verwerk ik plantaardig materiaal zoals bijvoorbeeld bananenvezels, hennep of bamboe maar ook touw. Ik maak mijn eigen zijdepapier en verwerk dit samen met de wol.
Ik laat me leiden door o.a. herinnering, onderweg zijn, en schoonheid van bloei en verval met onderliggende thema,s.
Mijn eigen tuin is mijn voortdurende inspiratiebron evenals de Waddeneilanden en de ruige kustgebieden van Europa zoals Schotland en IJsland.

Ik volgde de Lerarenopleiding Tekenen maar word ook al decennia geboeid door het werken met textiel.
Werkzaam als autonoom kunstenaar.
Lid van de Waddenkunstkring.

Openingstijden

Belangstellenden kunnen informatie opvragen en op de verzendlijst worden geplaatst voor exposities.

Contact

annemarie veenstra
Leeuwarden
Nederland
Tel: 0630948996


221 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Tekeningen
  • Sieraden
  • Ruimtelijk
  • Textiel
  • Diversen

Stuur een bericht naar annemarie veenstra