Morren Galleries

Meer...
Expositie is afgelopen

Juane Xue - 'Zonlicht en schaduw'

Tentoonstelling 02-04-2017 t/m 14-05-2017 > Utrecht
Morren Galleries Juane Xue - 'Zonlicht en schaduw'
Morren Galleries Juane Xue - 'Zonlicht en schaduw' (2)
Morren Galleries Juane Xue - 'Zonlicht en schaduw' (3)

GELUK EN ZORGELOOSHEID
Bij het kijken naar de schilderijen van Juane Xue (1962) voel je als het ware de warmte van de zon. Het is werk waar een licht en positief gevoel vanuit gaat: het sprankelt en voert de toeschouwer op slag mee naar een heerlijk, zomers Mediterraan oord. De tuinen met tafels waarop halfvolle glazen, flessen en bloemen op wapperende tafellakens staan, en de zichtbare aanwezigheid van zomers licht, verwijzen naar een feest dat nog gaande is of juist voorbij. De gasten even uit beeld. Als toeschouwer ervaar je een gevoel van rust, geluk en zorgeloosheid

OOST EN WEST
Juane Xue (1962) is geboren in Kaifeng, China. Ze studeerde aan de universiteit van Heman, Westerse schilderkunst en volgde de kunstacademie van Beijing. In 2001 verhuisde zij naar Nederland waar zij sindsdien woont en werkt. Haar schilderstijl is uniek. Ze combineert haar Oosterse achtergrond en filosofie met een Westerse stijl van schilderen die refereert aan de Franse impressionisten en Duitse expressionisten. Haar thema’s zijn altijd figuratief. Zo schildert zij stillevens en streekgezichten, en ook mensen in hun omgeving. Maar vooral toch is zij geroemd om haar verlaten tafels. Tafels met wapperende tafelkleden, halfvolle glazen en flessen; badend in een warm zonlicht en in volkomen harmonie en balans door de schaduwen die door de bladeren en het groen op en onder de tafel en de voorwerpen vallen.

YIN & YANG
Juane Xue geeft les aan de Klassieke Academie in Groningen met als specialiteit ‘de magie van het licht’. Juane: “Als Chinese ben ik verweven met het Yin-Yang principe, dat afkomstig is van de natuurlijke fenomenen licht en schaduw; het een kan niet bestaan zonder het ander. Wat mij aantrekt is het altijd veranderende karakter van licht- en schaduw patronen, soms is zij paars, dan weer verandert zij in blauw, soms is zij klein en zachtaardig, dan is zij groot en woest. In mijn ogen kent de schoonheid van schaduw geen grenzen”.

SCHILDERTECHNIEK
De basis van haar huidige schildertechniek ligt volgens Juane in haar jeugd in China, waarin zij al vanaf jong werd ingewijd in de Chinese schildertechniek met inkt op rijstpapier. Een techniek waarbij alles draait om concentratie en het in één keer goed opzetten van de vorm. Geen gemakkelijke techniek want je kunt de vorm niet verbeteren. Deze trefzekerheid van handelen is karakteristiek voor haar huidige manier van werken.

Morren Galleries

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Keramiek
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Grafiek
  • Tekeningen

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Naast elke 6 weken een nieuwe tentoonstelling, met een opening, organiseren we ook veilingen, lezingen en diners. Van harte welkom!

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Morren Galleries Utrecht

Stuur een bericht naar "Morren Galleries"