Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Zomersalon

Tentoonstelling 08-07-2018 t/m 01-09-2018 > Utrecht
Morren Galleries Zomersalon
Evert den Hartog - Opkijkende uil
Morren Galleries Zomersalon (2)
Evert den Hartog - Opvliegende meerkoet
Morren Galleries Zomersalon (3)
Billy und Hells - Luca
In de zomermaanden tonen wij de bronzen beelden van animalier Evert den Hartog, de fotografie van Billy und Hells en een overzicht van vele andere kunstenaars uit onze stal.

Billy und Hells is de naam van een fotografenduo: Anke Linz (Nürnberg, 1965) en Andreas Oettinger (München, 1963). Ze ontmoetten elkaar in 1986, vonden een gezamelijke passie voor fotografie en werden partners in het werk en in het leven. Geïnspireerd door de foto’s van Irving Penn en Helmut Newton, begon het tweetal te werken in de modefotografie. Per ongeluk ontdekten ze een techniek, die in hun latere oeuvre hun kenmerk zou worden. Door te vergeten een zwart-wit negatief uit de Wühltisch vergroter te halen, ontstond er een prachtige Barietfoto. Later ontdekten zij dat een combinatie van een zwart-wit dia van een kleur negatief, samen met de kleurenfoto een prachtig effect opleverde. Door deze techniek raken de kleuren verzadigd, maar er treedt tegelijkertijd een intensiteit op, die ze met gewone fotografie tot dan toe, niet bereikt hadden. In 1999 doet Billy und Hells voornamelijk aan reclamefotografie. Ze missen hierbij de artistieke vrijheid waar ze naar verlangen en settelen zich daarom in 2000 in Berlijn om vrij werk te gaan maken. Inmiddels exposeren ze over de hele wereld, o.a. in Tokyo en Berlijn. Een van de foto’s ‘Nabil’ is gebruikt in een mode tentoonstelling over ‘De Ideale Man’ In het Gemeentemuseum in Den Haag. Hun portret ‘Sophia’ werd gebruikt in London National Portrait Gallery voor de reclame campagne voor de expositie van de Fotografie Portret Prijs 2007.

Evert den Hartog (Groot-Ammers, 1949) is een beeldhouwer die zijn opleiding kreeg aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten. In de jaren 1971-1976 kreeg hij daar les van o.a. Arie Teeuwisse en Bram Roth. De eerste jaren na zijn opleiding maakte hij voornamelijk keramische beelden tot hij met een collega besloot zelf beelden in brons te gaan gieten. Mede door de werkzaamheden in een bronsgieterij leerde hij het vak in al zijn facetten kennen. De beelden worden nu in België bij bronsgieterij Art Casting gegoten. Zijn vaste onderwerpen zijn steeds dieren in vele variaties. Vogels en stieren zijn dieren die steeds weer in zijn werk opduiken. Bij de vogels lijkt het brons geen gewicht te hebben, en balanceren deze beelden op één poot of zweven ze, slechts met de vleugelpunten aan elkaar verbonden, vrij in de lucht. Steeds wordt gezocht naar een "beeld" wat een moment van spanning even stilzet, om de toeschouwer dit bewuste moment te laten zien. Humor is een element wat hij graag toevoegt aan zijn beelden, het geeft de beelden iets luchtigs en vanzelfsprekends. Het gieten van de beelden bij gieterij Art Casting heeft veel gevolgen gehad, de kwaliteiten van deze gieterij maakt het mogelijk beelden te maken die voorheen bijna niet te realiseren waren. De beelden die hij nu maakt, met hun strakke haast geabstraheerde uiterlijk, vereisen een perfecte giettechniek en een groot vakmanschap van de mensen die de beelden afwerken en patineren.
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Naast elke 6 weken een nieuwe tentoonstelling, met een opening, organiseren we ook veilingen, lezingen en diners. Van harte welkom!

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Morren Galleries"