Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Jubileum tentoonstelling Morren Galleries 25 jaar

Tentoonstelling 08-09-2018 t/m 14-10-2018 > Utrecht
Morren Galleries Jubileum tentoonstelling Morren Galleries 25 jaar
Daanoe - The Unicorn
Morren Galleries Jubileum tentoonstelling Morren Galleries 25 jaar (2)
Eddy Stevens - Human Behaviour
Morren Galleries viert feest! Al 25 jaar is de galerie voor hedendaagse figuratieve kunst een vertrouwd gezicht op dat schilderachtige plekje aan de Oudegracht 340. Aan de onafgebroken creativiteit van alle vaste kunstenaars die steeds weer de meest fantastische werken uit hun atelier toveren, dankt de galerie haar lange bestaan. Alle reden om al deze kunstenaars in het zonnetje te zetten met een grootse groepstentoonstelling waarin zij van iedere kunstenaar tenminste een nieuw werk laten zien!

Dit is inden Eenhooren
Op het pand waarin galeriehouder Eric Morren in 1993 zijn galerie begon en waar hij sindsdien gevestigd is, prijkt de gevelsteen ‘Dit is inden Eenhooren’. Het is een souvenir van rond 1642 toen de Oudegracht nog tal van bierbrouwerijen herbergde. Een duik in het Utrechts Archief levert nog andere leuke vondsten op. Zo was er rond 1900 Rijwielfabriek Tornado gevestigd, vertrok er in 1926 een zaak met porselein en aardewerk en kon men hier vanaf de jaren ’60 tot de late jaren ’80 groente- en fruit kopen. Door al die eeuwen heen en met het komen en gaan van de vele ondernemende bewoners op dit adres, prijkt de Eenhoorn als een talisman op de gevel. Als eerbetoon aan dit nobele, mythische dier hebben een aantal deelnemende kunstenaars van de Jubileumtentoonstelling een kunstwerk gemaakt met de Eenhoorn als onderwerp.
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Naast elke 6 weken een nieuwe tentoonstelling, met een opening, organiseren we ook veilingen, lezingen en diners. Van harte welkom!

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Morren Galleries"