Morren Galleries

Expositie is afgelopen

Nieuwjaarsexpositie

Tentoonstelling 12-01-2020 t/m 23-02-2020 > Utrecht
Morren Galleries Nieuwjaarsexpositie
WALTER ELST - KLEINE WILDE STOOFPRUIMKES
Morren Galleries Nieuwjaarsexpositie (2)
PIETER VANDENDAELE - SNOEKSKE
Morren Galleries Nieuwjaarsexpositie (3)
MICHAEL MAPES - RECLINING NUDE FEMALE
Op zondag 12 januari wordt het nieuwe jaar 2020 feestelijk ingeluid bij Morren Galleries aan de Oudegracht 340. Om 15.00 uur wordt de eerste tentoonstelling van het jaar geopend met nieuw werk van de fijnschilder Walter Elst, de beeldhouwer Pieter VandenDaele en mixed-media kunstenaar Michael Mapes.
Net zoals voorgaande jaren, beginnen we het nieuwe jaar met de nieuwe collectie van onze virtuoze fijnschilder Walter Elst. Walter Elst (1965, Antwerpen, België) toont ook dit keer prachtige stillevens, zoals het werk ‘Kleine wilde stoofpruimkes’ waarin hij in wit op wit zijn schilderstalent laat zien, wit keramiek, op wit hout, een witte muur en een glas. Alles in dezelfde kleur, maar alle materialen worden tastbaar. De pruimen willen we zo uit de schaal halen en proeven, het glas ter hand nemen.
Ook heeft hij dit jaar aan zijn landschappen gewerkt. De landschappen hebben meer contrast en (nog) meer diepte dan vorige werken. De berken steken af tegen het groen. En op een paadje in een bos, zien wij in de verte een wandelaar. Wij zijn trots op onze samenwerking, van meer dan 20 jaar met deze museumwaardige kunstenaar.
Pieter VandenDaele verrast ons met levensechte bronzen beelden van vissen. Pieter VandenDaele (1971, Oudenaarde, België) groeide op tussen meren en de rivier de Schelde. Al op jonge leeftijd raakte hij gepassioneerd door de onderwaterwereld en -fauna. Toen zijn vrienden gingen sportvissen, volgde Pieter VandenDaele schilderlessen aan de Academie van Oudenaarde. Later leerde hij daar ook mallen maken en bronsgieten en patineren. De vissen die hij maakt, hebben een bijzondere textuur, een huid met schubben vertaald in brons. VandenDaele heeft hiervoor een hele eigen techniek ontwikkeld. Allerlei organische materialen gebruikt hij om in zijn mallen speciale afdrukken te krijgen. Dit geeft de beelden zoveel karakter, dat namen als Ferox, Alphons en Ludwig ons niet verbazen. Wie denkt dat alles al een keer gedaan is, kent het werk van Michael Mapes nog niet.
Michael Mapes (1962, Fort Knox, Kentucky USA) is altijd al gebiologeerd geweest door insecten, ze onderzoeken en opprikken en bewaren in speciale doosjes.
Deze voorgeschiedenis zien we terug in zijn huidige werk, waar hij portretten ontleedt. In honderden kleine fragmenten vertelt hij het verhaal van de geportretteerde. Al eerder toonden wij Hollandse Meesters van zijn hand. met fragmenten van foto’s van het werk in verschillende materialen zoals glas, plastic, haarstalen, stukjes stof op insectenpinnen. Voor de meeste van zijn werken ontmantelt Mapes het oorspronkelijke beeld letterlijk en figuurlijk en reconstrueert totdat er een gelaagdheid ontstaat, waarbij er dichtbij het kunstwerk talloze kleine kunstwerkjes te ontdekken zijn en van een afstand een nieuw totaalbeeld ontstaat. Voor deze tentoonstelling heeft Michael Mapes een ‘Reclining Nude Female’ gemaakt en een ‘Hamsa’ een gelukshand ontleed in al zijn facetten.
U bent van harte welkom om het glas met ons te heffen op een vruchtbaar Nieuwjaar!
Tijd: Zondag 12 januari, 15.00 uur
Locatie: Morren Galleries, Oudegracht 340, 3511 PM Utrecht
Morren Galleries is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 17.00 uur,
zondag van 12.00 – 17.00 uur
Morren Galleries Utrecht

Een breed aanbod aan hedendaagse kunstenaars, uit binnen en buitenland. Gespecialiseerd in figuratieve kunst. Beeldhouwkunst, schilderijen, litho's, tekeningen. Een stevig platform voor kunstenaars, die we graag voorstellen aan onze verzamelaars en aan kunstliefhebbers.
Naast elke 6 weken een nieuwe tentoonstelling, met een opening, organiseren we ook veilingen, lezingen en diners. Van harte welkom!

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag: 11.00 - 17.00 uur
zondag: 12.00- 17.00 uur

Stuur een bericht naar "Morren Galleries"